Dan nakon 1:2 domaćeg poraza od Varaždina Palikuča je podnio ostavku na dužnost generalnog menadžera za sport u okviru koje je obavljao i posao sportskog direktora.

Uprava kluba prihvatila je ostavku Palikuče koji je u Rijeku stigao u lipnju 2021. godine naslijedivši Ivana Mancea.

“Odluka o odlasku iz kluba je isključivo moja uvjetovana rezultatima koji su bili ispod renomea kluba kao što je Rijeka. Došli smo u situaciju kada smjena trenera nije donijela željeni učinak na prvu momčad i rezulate i moj odlazak je nova mjera kojom želim pomoći da se ova situacija preokrene”, rekao je Palikuča.

Nakon šest odigranih utakmica u HNL-u ove sezone Rijeka je osvojila tek pet bodova te joj je to najslabiji ulazak u sezonu još od sezone 1994/95. Usto je Rijeka ispala i u 2. pretkolu Konferencijske lige nakon dva poraza od švedskog Djurgardena.

Nakon domaćeg 0-1 poraza od Slavena Belupa prije dva tjedna ostavku je podnio trener Dragan Tadić, ali je momčad nastavila s lošim rezultatima i pod vodstvom Fausta Budicina osvojivši samo bod u sljedeća dva nastupa.

Rijeka je prošle sezone pod vodstvom Gorana Tomića u prvenstvu dugo držala korak s vodećima, na kraju je zauzela četvrto mjesto, a igrala je i finale Kupa. No, u pauzi između dvije sezone klub su napustili ponajbolji igrači Josip Drmić, Robert Murić i Hrvoje Smolčić, dok se zamjene nisu pokazale adekvatnima.