Započeli su upisi u novi program stjecanja poduzetničkih kompetencija mladih – RinovatoRI, koji će se odvijati u Domu mladih Rijeka. Program je proizašao iz desetogodišnjeg uspješnog rada Kreativno-edukativne škole za mlade poduzetnike (K.E.Š.), a novi koncept programa mladima nudi interakciju s gospodarskim subjektima, neposredni uvid u poduzetničku praksu, rješavanje realnog problema odabranih poduzeća kroz timski rad, prepoznavanje tržišnih potreba i osmišljavanje inovacija u svrsi njihova namirenja ili unaprjeđenja ponude.

Program RInovatoRI provodit će se, kao i K.E.Š., u istim programskim cjelinama: redoviti cjelogodišnji program, vikend-škola i ljetni program. Redoviti program sastoji se od dvije glavne tematske i semestralne cjeline: rješavanja konkretnog problema nekog riječkog poduzeća te osmišljavanje startup projekta, uz što su planirana i studijska putovanja i posjete te gostovanja stručnjaka iz prakse. Vikend-škola bit će posvećena jednoj aktualnoj temi iz domene poduzetništva i gravitirajućih stručnih područja, dok će u ljetnom programu polaznici također osmišljavati i razrađivati vlastitu poslovnu ideju.

Intencija je da RInovatoRI izrastu u riječki brend, koji će okupiti angažirane učenike/učenice i diferencirati ih prema novostečenim znanjima, vještinama i rezultatima.

Planirani početak cjelogodišnjeg programa je 15. listopada 2018., a očekivani broj polaznika je od 15 do 20. Prijaviti se mogu učenici 6., 7. i 8. razreda OŠ, upisi su već započeli, a detaljnije informacije se mogu pronaći
na web stranicama Doma mladih Rijeka.

Za razliku od prijašnjih godina, cjelogodišnji program RInovatoRI plaćat će se u iznosu od 100,00 kn mjesečno po korisniku, a istovremeno ostati sufinanciran od strane Grada Rijeke – Odjela za poduzetništvo. Dodatni priljev sredstava od upisnina redovnog programa RInovatoRI iskoristit će se za unaprjeđenje i obogaćivanje integriranih aktivnosti. Vikend škola poduzetništva bit će, po dosadašnjem modelu, sufinancirana od strane Grada Rijeke, uz participaciju samih polaznika, dok će ljetni program biti besplatan.