Nakon uspješnog provođenja programa Kreativno-edukativne škole za mlade poduzetnike (K.E.Š.), a uvažavajući zahtjeve polaznika (učenika viših razreda osnovnih škola) te promjene u ekonomskom i društvenom okruženju u posljednjem desetljeću, Odjel gradske uprave za poduzetništvo i Dom mladih Rijeka predložili su promjenu koncepta i imena mladima dobro znanog programa.

Novi koncept pod nazivom RInovatoRI uključuje interakciju polaznika s gospodarskim subjektima, neposredni uvid u poduzetničku praksu, rješavanje realnog problema odabranih poduzeća kroz timski rad, prepoznavanje tržišnih potreba i osmišljavanje inovacija radi njihova namirenja ili unapređenja ponude. Namjera je da RInovatoRI izrastu u riječki brend, koji će okupiti angažirane učenike i učenice te ih diferencirati prema novostečenim znanjima, vještinama i rezultatima.

Program RInovatoRI provodi se kroz tri programske cjeline:redoviti cjelogodišnji program, vikend-škola i ljetni program. Redoviti program sastoji se od rješavanja konkretnog problema nekog riječkog poduzeća te osmišljavanja startup projekta, uz studijska putovanja i posjete te gostovanja stručnjaka iz prakse. Vikend-škola bit će posvećena jednoj aktualnoj poduzetničkoj temi, dok će u ljetnom programu polaznici također osmišljavati i razrađivati vlastitu poslovnu ideju.

Program RInovatoRI je pokrenut, realiziran i sufinanciran od strane Grada Rijeke – Odjela gradske uprave za poduzetništvo i Doma mladih Rijeka, uz podršku Hrvatske udruge poslodavaca Rijeka.