Tradicionalni Blagdanski sajam na Korzu i Trgu Republike Hrvatske na čak 26 adventskih kućica predstavlja ponudu prigodnih proizvoda, ukrasa i pregršt ideja za najljepše božićne poklone kao i toplih i hladnih slastica i zalogajčića.

Neodoljivi mirisi adventske gastro priče privlače goste na RI Gastro Adventu s adventskih kućica raspoređenih na Trgu Riječke rezolucije i Trgu 128. brigade Hrvatske vojske koje nude maštovite izvedbe tradicionalnih zimskih jela i pića kao i neke nove neočekivane okuse. Na ovom omiljenom zimskom odredištu mnogih građana i posjetitelja Rijeke u večernjim satima gosti će se uz živu muziku zabavljati u odličnoj atmosferi.

Adventiranje kod Kazališta

Nova adventska lokacija, Adventiranje kod Kazališta, pokazala se kao pun pogodak od prvog dana, a 8 mladih domaćih ugostitelja nastavljaju oduševljavati svojim delikatesama i favoritima s raznih gastro manifestacija, kao i odličnom glazbom u bajkovito dekoriranoj Verdijevoj ulici.

Nastavlja se i uživanje na klizalištu Morska Pahuljica koje svakodnevno okuplja velike i male željne provoda na ledu uz najljepše božićne melodije. Građanima su za klizanje na raspolaganju termini u popodnevnim satima i to radnim danima od 16 do 22 sata, a subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata.

Započeo je i program Kućice Djeda Božićnjaka gdje se mališani imaju priliku uslikati s najdražim Djedicom radnim danom od 16 i 30 do 19 sati i vikendom od 10 do 12 i 30 te od 16 i 30 do 19 sati.

Vlakić Djeda Mraza, na oduševljenje najmlađih, 11. prosinca kreće u svoje adventsko proputovanje glavnom riječkom šetnicom- U vožnji najveselijim vlakićem građani i gosti moći će uživati svakog dana od 10,00 do 13,00 sati i od 16,00 do 19,00 sati.

Trsatski kaštel ponovno svojom raskošnom dekoracijom oduševljava posjetitelje. Veličanstvena Votivna kruna, spilja Djeda Mraza, unikatne božićne jaslice u mauzoleju Mir junaka kao i raznolika ponuda na 5 adventskih kućica očekuju obožavatelje božićnih radosti svakodnevno od 16 i vikendom od 12 sati nadalje.

Grad je ovog Adventa bogatiji i za tri točke s posebno osmišljenim dekorativnim instalacijama – Foto Pointovima, koji služe kao kulise za adventsko fotografiranje. Posjetitelji tako mogu ovjekovječiti trenutke provedene na Rijeka Adventu i zadržati njegovu čaroliju živom i nakon što se lampice ugase. Svaka od njih iza sebe krije zanimljivu priču, a zajednička im je uloga širenje pozitivnog adventskog duha.

U Bazarigovom prolazu nalazi se Riječka adventska štorija, Čudesna primorska šuma krasi Trg Riječke rezolucije, a ulaz na Trg 128. brigade Hrvatske vojske s Korza krasi Adventska klupica. Dijeljenjem fotografija iz adventskih foto kutaka –  koristeći hashtagove #RijekaAdvent i #visitRijeka, svaki posjetitelj može postati ambasador Rijeka Adventa te se povezati sa sve brojnijom zajednicom obožavatelja ove manifestacije.

(Foto: Ivica Nikolac)