Točnije, nakon 11. kola Rijeka na ljestvici vodi s bodom više i utakmicom manje od Dinama, što nitko nije očekivao pred početak sezone, kada je trener Goran Tomić sramežljivo počeo slagati okosnicu nove momčad.

Dva mjeseca kasnije Rijeka je postala toliko goropadna da se ni jedan derbi protiv Dinama u HNL-u nije pripremao u ovakvom ozračju.

U trima zadnjim utakmicama Rijeka postignula nevjerojatnih 16 pogodaka (4:3, Gorica, 6:3 Istra 1961, 6:1 Olimpija), trener Goran Tomić za utakmicu protiv najbolje obrane lige priprema momčad koja u zadnjim trima utakmicama postiže čak 5,3 pogodaka po utakmici.

Nitko realan ne očekuje da će Rijeka postići pet pogodaka protiv Dinama, ali je realno očekivati utakmicu u kojoj će dvije najbolje hrvatske momčadi igrati za pogodak više.

Utakmica je posebno zanimljiva s riječkog aspekta, jer Rijeka ove sezone ima tzv. razvojnu momčad!

Nakon petnaestak natjecateljskih utakmica izvjesno je da Tomić još uvijek nije standardizirao igrače i igru, česte rotacije igrača karakteristika su momčadi u stvaranju.

Nikada se nije dogodilo da Rijeka vodi na ljestvici uoči jedne utakmice protiv Dinama, a da momčad ostavlja dojam da ima još prostora za napredak.

Tek sada postalo je jasno da prva utakmica Dinama i Rijeke nije slučajno završila sa šest pogodaka (3:3) kao što se činilo na početku sezone.

U devet odigranih utakmica Dinamo je ukupno primio samo šest pogodaka, tri je primio u 3. kolu od Rijeke u Maksimiru.