Nogomet je ovoga puta bio pomalo u drugom planu, iako na travnjaku nije nedostajalo želje i trke za dokazivanjem, naglasak je ipak bio na humanitarnoj noti.

Uoči početka utakmice na travnjak stadiona HNK Rijeka izašli su Darijo Srna i Igor Jovičević umotani u ukrajinsku zastavu zahvalivši se svima na podršci poslavši ujedno poruku podrške svima u Ukrajini.

– U ime Ukrajine želim se zahvaliti Rijeci i cijeloj Hrvatskoj na pomoći. Slava Ukrajini. Ukrajina je Europa – rekao je nekadašnji hrvatski reprezentativac Darijo Srna.

Stadion je bio obojan u plavo-žutu boju koja krasi ukrajinsku zastavu, a ukrajinsku himnu prepunu emocija uoči utakmice izvela je Svitlana Tarabarova. S nogometašima Rijeke i Ukrajine na travnjak su izašli mališani Nikita i Andrii koji su svoj dom u Ukrajini zamijenili Rijekom.

– Drago nam je da smo imali priliku ugostiti reprezentaciju Ukrajine i hvala svima koji su došli na utakmicu i podržali nas u ovoj humanitarnoj akciji, rekao je Luka Ivančić, generalni direktor HNK Rijeka.

Više od dvije tisuće Riječana, ali i Ukrajinaca, pokazalo je veliko srce i svojim dolaskom na stadion HNK Rijeka i na taj način dalo potpori Ukrajini i njezinoj reprezentaciji koja se nalazi u Ljubljani na pripremama pred nadolazeće utakmice.

Iako je rezultat ostao u drugom planu, ostalo je zabilježeno da je utakmica okončana remijem (1:1), a pogotke su postigli Garmaš (24′) za Ukrajinu i Drmić (37′) za Rijeku.

Na kraju se stadionom zaorio pljesak i skandiranje: Ukrajina, Ukrajina!

Rijeka – Ukrajina 1:1

Humanitarna utakmica: Rijeka – Ukrajina 1:1 (1:1). Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 2.200. Sudac: Ivan Bebek. Pomoćnici: Balen i Kezele (svi Rijeka). Strijelci: 0:1 Garmaš (24′), 1:1 Drmić (37′)

RIJEKA: Zlomislić, Solano (od 72′ Posinković), Čestić, Krešić (od 60′ Stojković), Bodetić (od 81′ Dujmović), Stanić (od 81′ Burčul), Selahi (od 46′ Lepinjica), Murić (od 46′ Ampem), Vuk (od 60′ Obregon), Bušnja (od 46′ Pavičić), Drmić (81′ Coupland).

UKRAJINA: Buščan, Konoplja, Bondar, Kačaraba, Sirota, Sidorčuk, Garmaš, Zubkov, Bujalski, Sikan, Dovbik. Još su igrali: Riznik, Bjesjedin, Šankov, Mudrik).

Oznake

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije

Koncert
 • 13.07.
 • (21:30)

Koncert Nine Badrić na Trsatskoj gradini

U okviru Ljeta na Gradini, u drijedu, 13. srpnja, u 21.30 sati, koncert će održati Nina Badrić, jedna od najcjenjenijih hrvatskih pjevačica...

Detaljnije