Rijeka je cijelu utakmicu imala sve u svojim rukama, bila puno bolji suparnik i na kraju sve što je dobro napravila upropastila u zadnjim minutama utakmice. Jedna neopreznost u 78. minuti bila je dovoljna da Ilić s 18 metara precizno pogodi za veliko slavlje austrijskog sastava – 1:1.

Utakmica je otišla u lutriju jedanaesteraca, čak i tamo je izgledalo da će kotačić sreće otići na stranu Rijeke nakon što su Mustafić i Marinou pogodili okvir gola, ali Mikulica i Baraba nisu uspjeli svladati vratara Obija.

Kao da to nije bilo dovoljno nesreće, udarac Schragla u sedmoj seriji prošao je ispod ruke vratara Miškovića i završio u mreži. Vjerojatno ni mladom vrataru Rijeke nije bilo jasno gdje se ta lopta uspjela provući. Odgovornost u sedmoj seriji pala je na leđa Tešovića čiji je udarac zaustavio Obi i gurnuo Sturm u finale.

Rijeka je do izjednačujućeg gola austrijskog sastava bila puno bolji suparnik, stvorila niz prilika, ali nedostajalo je malo mirnoće da drugim golom prelome utakmicu. Sturm je čekao svoj trenutak i dočekao ga u samoj završnici.

Sturm je prvi prijetio, na isteku treće minute udarac Krasniqija obranio je Mišković.

Rijeka je nakon početnog pritiska gostiju uspostavila kontrolu, Mikloš je u sedmoj minuti povukao kontru i proigrao Šćiru koji se sjurio po desnoj strani, ali obećavajuća situacija okončana je nepreciznim ubačajem i pokušajem Mikloša koji je rezultirao u konačnici samo kornerom.

Iako taj korner nije dao rezultata, onaj u devetoj minuti donio je vodstvo Rijeci. Rajan Žlibanović odlično je ubacio iz kuta, Šćira još jednom pokazao da ima nos za gol i peti put zatresao na ovogodišnjem izdanju Kvarnerske rivijere – 1:0.

Kvarnerska rivijera

Rijeka je cijelu utakmicu imala sve u svojim rukama, bila puno bolji suparnik i na kraju sve što je dobro napravila upropastila u zadnjim minutama utakmice

Mikloš je još jednom demonstrirao opasnu ljevicu u 13. minuti. Novi opasan ubačaj iz slobodnog udarca, nakon kratkog odbijanja lopta je došla do Momčilovskog, ali udarac s ruba kaznenog prostora otišao je preko grede.

Pokušaji Sturma odbijali su se o čvrstu riječku obranu, u 17. minuti nakon kratkog pritiska, udarac Suka blokirala je riječka obrana, dok je sve ubačaje pred riječki gol lakoćom odnosio vratar Rijeke Mišković.

Rijeka je u 27. minuti uzvratila najopasnijim oružjem, ubačajem iz prekida. Autor ubačaja ponovo je Mikloš, a nakon gužve, udarac Marata Žlibanovića završio je u bloku.

Do kraja prvog dijela valja još izdvojiti udarac Momčilovskog u 36. minuti koji nije predstavljao opasnost za gol Sturma, a nakon novog ubačaja Mikloša u sudačkoj nadoknadi, i pokušaj Mikulice završio je u bloku.

Rijeka je bolje krenula u nastavak, akcija već u prvoj minuti drugog dijela donijela je prvu opasnost, ubačaj Marata Žlibanovića bio je za malo previsok.

Bila je to najava 44. minute i sjajnog udaraca Šćire, ali vratnica je ovoga puta bila na strani Sturma i spriječila da riječki sastav udvostruči prednost.

Rijeka je nastavila pritiskati, odličan udarac Momčilovskog u 54. minuti zaustavio je vratar Obi, a malo je nedostajalo da novi sjajan ubačaj Mikloša na drugoj vratnici zahvati Baraba.

Sturm nije ozbiljnije prijetio u tom periodu, udarac glavom Ilića bio je lagan posao za vratara Miškovića.

Na drugoj strani gosti su umalo sami sebi zapečatili sudbinu. Marinoui je nesmotreno odigrao jednu povratnu loptu i umalo uhvatio na spavanju svog vratara, ali Obi je na vrijeme reagirao i izbio loptu.

Rijeka je nastavila nizati prilike, Baraba (65′) sjajnim je prodorom ušao u kazneni prostor i poslužio Tešovića koji nije uspio poentirati u odličnoj situaciji. U 71. minuti novi opasan ubačaj Žlibanovića, ali pokušaj Barabe zaustavio je Obi.

I onda je stigla kazna u 78. minuti, a već u idućoj minuti Korač je bio u dobroj situaciji, ali i taj udarac otišao je pored gola.

Pritisak Rijeke u sudačkoj nadoknadni rezultirao je nizom ubačaja pred gol Sturma, ali u konačnici pobjednika su odlučili jedanaesterci.