Rijeka je 10. srpnja 2015. gostovala kod Intera u prvoj utakmici nakon povratka zaprešićke momčadi u najviši rang nakon nekoliko godina izbivanja, a u subotu je diva iz predgrađa ispratila ponovo u drugu ligu.

Igrala se 69. minuta utakmice. Braut je primio loptu na lijevoj strani i odigrao za Gorgona. Iskusni napadač Rijeke krenuo je u kazneni prostor i ubacio. Yateke je bio najbrži, a s leđa ga je srušio van Bruggen. Sudac Vučković pokazao je na bijelu točku. Provjera je trajala kratko, kazneni udarac je potvrđen. Antonio Čolak je preuzeo odgovornost i poentirao – 0:1.

Rijeka je prvi put prijetila u 12. minuti, udarac Murića s 18 metara nije bio precizan. U 17. minuti Raspopović je pred kaznenim prostorom Intera oduzeo loptu, Čolak je krenuo prema golu i proigrao Murića čiji je udarac blokiran.

Rijeka je lijepu akciju odigrala u 30. minuti. Raspopović je proigrao Čolaka koji se riješio pratnje i pronašao Brauta kojem je ostao prazan gol, ali njegov udarac blokirao je branič Intera. Za utjehu Rijeci, pomoćni sudac označio je zaleđe Čolaka. Inter je pokušao dalekometnim udarcem poput onim Marasovica u 30. minuti, ali bez ozbiljnije prijetnje za vrata Rijeke.

I onda je stigla najveća prilika Rijeke u prvom dijelu. Murić se odlično sjurio u kazneni prostor i pronašao samog Čolaka pred golom, ali napadač Rijeke loše je reagirao, lopta se nekontrolirano odbila i propala je velika prilika. Rijeka je dobro otvorila drugi dio utakmice. Pavičić je u 47. minuti lijepo pucao s 15 metara, vratar Intera obranio, a malo je nedostajalo da Čolak dođe do lopte pred golom, ali branič Intera izbio ju je u korner.

U 54. minuti Murić je izveo slobodan udarac i ubacio, Čolak bio najviši ali udarac glavom išao je ravno u vratara Inter. U 60. minuti opasna akcija Intera, Mamut je ostao sam pred golom, ali nije uspio zahvatiti loptu nakon ubačaja. Dvije minute kasnije Raspopović je oduzeo jednu loptu i sjurio se prema golu, ali njegov udarac je obranio vratar Intera.

Inter je mogao do vodstva u 65. minuti. Mlinar se zavukao iza obrane Rijeke i ostao sam pred golom Rijeke, ali Pandur je odlično reagirao. Inter je u završnici imao prilike iz dva slobodna udarca, ali dobri pokušaji Mlinara bili su za malo neprecizni.

Kalendar događanja