Jednako važna bila je vijest da su se navijači vratili na tribine nakon 268 dana i utakmice protiv Real Sociedada i stvorili posebnu atmosferu.

Gorica je prva prijetila u šestoj minuti. Matar je pucao glavom, lopta je otišla pored gola. Rijeka je uzvratila minutu kasnije. Murić je odlično ubacio pred gol, Drmić je uspio doći do lopte ispred vratara, ali udarac je otišao pored gola.

Gorica je još jednom “pokazala zube” u desetoj minuti. Keita je primio jednu “svijeću” na lijevoj strani i odigrao za Mitrovića. Napadač Gorice gurnuo je za Babeca koji se našao u sjajnoj situaciji, ali Vukčević je blokirao udarac.

Murić je dio svog repertoara pokazao u 11. minuti. Udarac s desne strane na rubu kaznenog prostora, ali udarac je išao ravno u vratara. Rijeka je povela u 18. minuti. Murić je gurnuo za Mudražiju koji je uspio okrenuti braniča Gorice, Moro ga je srušio, a Vučković pokazao na bijelu točku.

Murić je bio siguran izvođač – 1:0.

Gorica je zaprijetila odmah, slobodan udarac na 25 metara izveo je Lovrić, ali Labrović je sjajnom rekacijom sačuvao mrežu. U 24. minuti Liber je odlično proigrao Murića koji je ušao u 16 metara, ali Banić je na vrijeme skratio kut i obranio.

Od akcija Rijeke valja izdvojiti i udarac Ampema u 26. minuti koji je završio u bloku. Gorica je bolje krenula u nastavak.

U 50. minuti Lovrić je lijepo otvorio prostor i potegnuo s 20 metara, lopta je prošla uz vratnicu. Minutu kasnije, nova velika prilika za Goricu, Keita je pronašao Mitrovića čiji je udarac s 15 metara obranio Labrović.

U 52. minuti Šroler je snažno potegnuo s 18 metara, Labrović je sjajno reagirao. I onda je stigao drugi gol u 54. minuti. Murić je ubacio iz kornera, a Lepinjica poentirao glavom – 2:0!

Gorica se pokušavala vratiti u igru. U 71. minuti Lovrić je odlično pucao, Labrović je bio siguran. U 76. minuti Murić je sjajno prošao i ubacio, Ampem se našau odličnoj poziciji, ali Banić je obranio.

Gorica je opet bila u sjajnoj situaciji u 80. minuti, ali Galović je blokirao udarac Juniora i glavom spasio mrežu.

Kalendar događanja

Festival
 • 12.09. – 19.09.
 • (19:30)

14. vRIsak – riječki sajam knjiga i festival autora

14. Vrisak održat će se od 12. do 19. rujna na nekoliko lokacija, a donosi tridesetak događanja uživo, niz digitalnih programa i nekoliko okruglih stolova...

Detaljnije

Projekcija
 • 14.09. – 18.09.
 • (21:00)

History Film Festival u Art-kinu

Svečano otvorenje History Film Festivala u Art-kinu održava se 14. rujna u 21 sat, nakon čega slijedi projekcija novog filma Branka Schmidta "Demo", uz gostovanje filmske ekipe. ...

Detaljnije

Izložba
 • 14.09. – 25.09.
 • (19:00)

„Floating Garden“ Maje Strgar Kurečić u Galeriji Principij

Serija fotografija „Floating Garden“ zagrebačke fotografkinje Maje Strgar Kurečić, koja je osvojila brojne prestižne svjetske nagrade, postavlja se u Galeriji Principij...

Detaljnije

Festival
 • 17.09. – 19.09.
 • (18:00)

24. Rikon u Art-kvartu “Benčić”

Riječka konvencija fantastike u svom 24. izdanju donosi tri dana bogatog sadržaja ljubiteljima fantastike, znanosti, društvenih igara, kvizova i kreativnih radionica...

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije