Rijeka - FC Red Bull Salzburg

Riječani su remijem protiv Salzburga osigurali još najmanje osam europskih utakmica i jedva čekaju ždrijeb u petak i protivnika u playoff-dvoboju za ulazak u Ligu prvaka. Ako prođu igrat će po prvi puta u Ligi prvaka, a u slučaju poraza ostaje im utješna nagrada i igranje u skupini Europske lige.

Susret je počeo po velikoj vrućini, što je itekako djelovalo na ritam utakmice, koja u prvom dijelu nije bila na razini dvoboja za playoff Lige prvaka. Prvi su zaprijetili Riječani u 5. minuti kada je udarac Krvržića u korner skrenuo gostujući vratar. Nakon što je hrvatski prvak bio bolja i agresivnija momčad u prvih petnaestak minuta, probudio se u nastavku i austrijski prvaka, a od nekoliko izglednih situacija najbliži je gou bio Berisha, čiji je udarac u 32. minuti prošao tik pored lijeve vratnice.

Riječani su remijem protiv Salzburga osigurali još najmanje osam
europskih utakmica i jedva čekaju ždrijeb u petak i protivnika u
playoff-dvoboju za ulazak u Ligu prvaka
Gosti su bolje otvorrili drugo poluvrijeme – u 48. minuti odličnu priliku propušta Hwang koji s desetak metara puca izravno u Slugu, a samo dvije minute kasnije opasan udarac Japanca Minamina prolazi pored vratnice riječkih vrata.  U 55. minuti Salzburgu je poništen gol zbog vrlo sumnjivog zaleđa, a u 61. minuti udarac stopera Mirande odlazi malo pored vrata. U 83. minuti Riječani su imali “meč-loptu”, Ristoski je prošao po desnoj strani i uputio povratnu loptu za Gorgona koji neometan s desetak metara prebacuje sjevernu tribinu Rujevice.

Do kraja Austrijanci ipak nisu ozbiljnije priprijetili, pa Rijeka ponovno ima razlog za slavlje.

RIJEKA – RB SALZBURG 0-0

Pred 9000 gledatelja na stadionu na Rujevici sudio je Goecek iz Turske.

RIJEKA: Sluga – Ristovski, Župarić, Elez, Vešović – Maleš, Bradarić – Kvržić (Heber, 87), Mišić, Gorgon – Gavranović (Jelić, 74)

RB SALZBURG: Walke – Lainer, Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Yabo (Haidara, 68), Samassekou, Minamino (Wolf, 81), Berisha – Hwang, Dabbur (Gulbrandsen, 74)

(Hina) xrš yrš