Slaven je otvorio utakmicu s dvije akcije pred golom Rijeke, ali reakcija Gode nije bila dobra, dok je Vukojević izbio loptu ispred Bogojevića. I onda je krenula Rijeka.

U 11. minuti Pavičić i Andrijašević odigrali su lijepu akciju i otvorili prostor za Menala, ali njegov udarac s desne strane kaznenog prostora nije bio precizan.

Dvije minute kasnije požrtvovni Menalo odnio je loptu na lijevom boku i odigrao za Pavičića koji je ostao sam na 15 metara, ali udarac je obranio vratar Filipović.

U 26. minuti Slaven je duplim pasom otvorio prostor za Prcu čiji je udarac s 20 metara otišao preko gola.

I onda su bijelu u 28. minuti imali stopostotnu priliku. Lončar je povukao kontu i sjajno proigrao Pavičića koji je ostao sam pred golom Slavena. Vratar Filipović na vrijeme je izašao i sačuvao svoju mrežu.

Rijeka je nastavila pritiskati, Pavičić je u 30. minuti izveo korner, Capan prenio, ali nikoga nije bilo na drugoj vratnici da je pospremi u prazan gol.

Slaven Belupo – Rijeka 0:2

Slaven Belupo – Rijeka 0:2

Na drugoj strani Paracki je dugom loptom proigrao Bogojevića koji nije dobro reagirao i udarca iz uskog kuta lako je uhvatio Nevistić.

Opasan je bio i udarac Glavčića (33′) s 18 metara, koji se odbio od Galovića i otišao pored gola.

Slaven je najveću priliku imao u 34. minuti. Nakon kornera, lopta je došla do Bogojevića koji je zatresao gredu, a lopta se odbila u teren. Prce se našao u odličnoj prilici pred vratima, ali udarac je otišao preko grede.

Rijeka je uzvratila akcijom Drmića koji je odigrao za Lončara, ali udarac iz prve s 18 metara obranio je Filipović.

I onda je Rijeka povela. Prvo je u 38. minuti Menalo ubacio s desne strane, lopta je pogodila nekog od igrača Slavena u ruku. Penal za Rijeku. Sudac Jović na asistenciju VAR-a pregledao je snimku i dosudio korner.

Iz tog kornera u 40. minuti, Lončar je ubacio, Andrijašević je bio najspretniji i najbrži za vodstvo Rijeke – 0:1.

Slaven je drugi dio otvorio prilikom u 48. minuti. Nakon kornera za Slaven, Nevistić je kratko odbio, Lulić je ostao sam, ali udarac je otišao iznad grede.

U 55. minuti Pavičić je ubacio, malo je nedostajalo da Capan dođe do lopte. Vratar Filipović zatim je u brzini pokušao odigrati pogodivši svog braniča glavu, ali nogometaši Rijeke nisu uspjeli doći do lopte što bi im otvorilo čistu priliku.

U 64. minuti Pavičić je odigrao za Capana koji je povukao kontru i gurnuo u prostor loptu za Menala. Vratar Filipović istrčao je s gola i sačuvao mrežu.

U 67. minuti Lončar je odigrao za Menala koji je izbio sam pred gol, Filipović je izašao s mreže i srušio napadača Rijeke. Nakon provjere s VAR-a, Jović je pokazao na bijelu točku.

Drmić je u 69. minuti poentirao iz kaznenog udarca – 0:2. Unatoč pokušajima Slavena bio je to trenutak koji je prelomio utakmicu i donio Rijeci važne bodove u borbi za Europu.

Foto: HNK Rijeka