Hrvatski nogometni kup

Rijeka je tako nastavila svoj put prema obrani prošlogodišnje titule ponovo, kao i lani, svladavši Varaždin 1:2 u osmini finala. Pitanje pobjednika u Varaždinu bijeli su riješili na otvaranju drugog poluvremena.

U 47. minuti jedna visoka lopta došla je do Murića u kaznenom prostoru koji je nije dobro zahvatio, ali njegov udarac pokazao se odličnom asistencijom za Mamića koji je došao iz drugog plana i poentirao – 0:1!

Sedam minuta kasnije brza kontra Rijeke. Murić je sjajno podvalio za Puljića koji je odlično pucao, ali vratnica je spasila domaćina. Lopta se odbila do Gorgona koji je zatresao mrežu – 0:2!

Varaždin je zatim preuzeo posjed lopte, ali sve su bili jalovi pokušaji do 82. minute. Obrana Rijeke nije uspjela izbaciti jednu loptu, Vuk je ušao iza leđa obrane i sjajno poentirao nakon asistencije Guere – 1:2.

Dvije minute kasnije Lončarov pokušaj loba završio je na gredi.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo niti jednu priliku. Udarac Puljića iz slobodnog udaraca u 13. minuti lako je “boksao” Nevistić.

U 27. minuti Lončar je ubacio s lijeve strane, obrana Varaždina izbacila je loptu. Natrčao je Lepinjica koji nije uspio iskontrolirati loptu, te se odlučio na udarac, a Nevistić se morao dobro protegnuti da bi obranio odličan pokušaj riječkog veznjaka.

Rijeka je izvela brzu akciju u 36. minuti, Murić je izveo udarac iz kuta i kratkim dodavanjem pronašao Halilovića čiji je udarac obranio Nevistić.

Varaždin je dvije prilike imao u završnici prvog dijela. U 40. minuti domaćin je izveo brzu kontru, ali pokušaj voleja Kolarića nije bio uspješan.

U 45. minuti  Milićević je potegnuo s 25 metara, Prskalo nije najbolje reagirao, ali je uspio uhvatiti loptu.