Bila je to utakmica u kojoj su u redovima Rijeke od prve minute krenuli igrači s nešto manjom minutažom u proteklim utakmicama. Rijeka je utakmicu otvorila pokušajem Vuka (10′), te udarcem Bušnje (12′) kojega je ukrotio vratar Maksimira.

Između dvije akcije Rijeke, u 11. minuti, Maksimir je imao jednu odličnu priliku za kontru, ali Escoval je pravovremenom reakcijom osujetio opasnost. Na drugoj strani i udarac Obregona u 16. minuti osujetio je vratar Mikulić i onda je Rijeka povela.

U 17. minuti Murić je gurnuo loptu za Brauta koji je, umjesto udarca, naciljao bliži kut – 1:0. Samo minutu kasnije Murić je s desne strane ubacio i pronašao Vuka u kaznenom prostoru, a napadač Rijeke nije propustio priliku – 2:0.

U 26. minuti Ivan Smolčić je lijepo prošao po lijevoj strani, ušao u sredinu i potegnuo. Lopti je smjer promijenio lagani dodir braniča Maksimira, ali vratar Mikulić bio je siguran. Na drugoj strani, u 28. minuti, dalekometni udarac Francekovića obranio je Frigan. Rijeka je do kraja prvog dijela imala još je nekoliko dobrih prilika, te je postignula jedan gol.

Prvo je u 38. minuti Mudražija odlično odigrao za Murića, koji je naciljao, ali vratnica se ispriječila.

Samo minutu kasnije Lepinjica je lijepim udarcem s distance zatresao mrežu – 3:0. U 41. minuti Mudražija se našao sam pred vratima Maksimira, ali vratar gostiju izašao je kao pobjednik.

Drugi dio donio je i promjene u sastavima. U 50. minuti Bušnja je sjajno prošao i uposlio Vukčića kojem je preostalo pospremiti loptu u mrežu – 4:0. Na drugoj strani i gosti su stigli do gola. U 52. minuti, nakon jednog ubačaja s lijeve strane pred gol Rijeke, Velkovski je skrenuo u vlastitu mrežu – 4:1.

Rijeka je do nove prilike stigla u 66. minuti. Vukčević je ubacio prizemno loptu, Abass ju je smirio i naciljao, ali greda je spasila goste.

U 79. minuti Prince je lijepo prošao po lijevoj strani, odigrao za Vukčića koji je petom proslijedio loptu za Abassa – 5:1. Na drugoj strani odgovorili su gosti, Juraj Starčić je odličnim udarcem matirao Nwolokora, lopta je od grede završila u mreži – 5:2.

Foto: HNK Rijeka

Kalendar događanja

Razgovor
 • 22.09.
 • (19:00)

Bik Van der Pol / umjetnička rezidencija i artist talk

Razgovor s umjetničkim dvojcem Bik Van der Pol o njihovoj umjetničkoj praksi i dojmovima o Rijeci ...

Detaljnije

Izložba
 • 22.09. – 07.10.
 • (19:00)

Izložba “Glowing Globe: Artificial Art Alienated” u Kortilu

Izložba će predstaviti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena umjetne inteligencije u velikom broju umjetničkih radova....

Detaljnije

Razgovor
 • 23.09.
 • (20:00)

Adaptacija. Čitanje filma #3: Ivan Salaj i “Osmi povjerenik”

U Art-kinu gostuje redatelj Ivan Salaj povodom prikazivanja njegove hit komične drame Osmi povjerenik, nastale prema istoimenom predlošku Renata Baretića...

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije

Izložba
 • 25.09. – 15.10.
 • (00:00)

“Južna sazviježđa: poetike nesvrstanih” u Galeriji Filodrammatica

Izložba skupine autora u sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje, naše" ove godine posvećenog temi Pokreta nesvrstanih....

Detaljnije