Rijeka će u osmini finala igrati protiv boljeg iz ogleda Varaždin – Cibalia koji je na rasporedu u subotu 10. listopada. U redovima Rijeke od prve minute debitirali su David Nwolokor, Ennio Travaglia, Tomislav Turčina i Luka Menalo koji se pridružio ekipi, a u nastavku su u igru

Rijeka je pitanje pobjednika nakon trideset minuta igre. Braut je ubacio s desne strane, Turčin je skrenuo loptu i poslao je u suprotan kut – 0:1 za svoj prvijenac u debiju.

Četiri minute kasnije, Menalo je primio loptu u kaznenom prostoru Dilja, podignuo loptu i sjajnim škaricama matirao vratara Dilja – 0:2. U 37. minuti Andrijašević je odigrao za Pavičića koji je lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora – 0:3.

Do 30. minute Rijeka je nizala prilike, ali bez učinka. U osmoj minuti Turčin je odigrao za Menala koji je gurnuo Andrijaševiću koji je ostao sam pred golom. Njegov udarac odlično je obranio vratar Dilja, lopta se odbila, Franko je pokušao glavom, ali domaćin je izbio loptu u korner.

Uslijedili su pokušaji s distance Andrijaševića (8′), te prilika za domaćina. Dilj je u 11. minuti izborio slobodan udarac na 18 metara. Pavličićev udarac zapeo je živom zidu, u nastavku akcije, Bošnjak je pokušao lob iz okreta, svi su na tribinama na trenutak zastali, lopta je prošla preko grede.

Pokušaji Andrijaševića (16′) i Štefulja (20′) ponovo nisu našli put do mreže, kao ni udarac Andrijaševića u 21. minuti iz dobre situacije pred golom Dilja.

U 27. minuti Escoval je odigrao za Turčina koji se lijepo okrenuo i stvorio si poziciju, ali udarac je išao ravno u ruke vratara Dilja. Nakon serije golova, Lepinjica je u 41. minuti sjajno pucao sa 18 metara, ali lopta je prošla pored vratnice.

U 55. minuti Lepinjica je pronašao Menala koji je poentirao drugi put na utakmici – 0:4. Lijepu priliku imao je i Hodža koji je pucao iz uskog kuta tako da je domaćin uspio otkloniti opasnost, a Andrijašević je iz neposredne blizine pucao preko gola.

U 68. minuti Turčin je odigrao loptu, branič Dilja zakasnio, a Hodža poentirao. U 77. minuti, nakon kornera, najspretniji je bio Ilinković i pogodio za 0:6.

Foto: HNK Rijeka