Igrala se 86. minuta. Yateke je povukao kontru i sjajno odigrao za Lončara koji je loptu donio pred kazneni prostor Osijeka. Lončar je odigrao za Yatekea koji je došao iz drugog plana i sjajno pogodio za 3:2! Bio je to sjajan povratak nogometa nakon 85 dana izbivanja.

Osijek je krenuo na sve ili ništa, u završnici je imao jednu sjajnu priliku, ali Pandur se odličnom reakcijom iskupio za pogrešku.

Prvih deset minuta nije donijelo prilike na obje strane, ali Osijek je djelovao kao momčad koja može zaprijetiti.

Ipak, prva prilika pripala je bijelima. U 15. minuti pritisak Rijeke okončao je Lepinjica volejem sa 17 metara, nedostajalo je malo preciznosti.

I onda je stigao hladan tuš za Rijeku. U 16. minuti Silva je odigrao oštru loptu koja je prošla kroz kazneni prostor Rijeke, Bočkaj je stigao na drugu vratnicu i doveo goste u prednost – 0:1.

Četiri minute kasnije Rijeka je kružila oko kaznenog prostora Osijeka. Capan je gurnuo za Čolaka koji se uspio okrenuti pred Majstorovića, ali lopta je kraju završila u rukama Ivušića.

U 21. minuti novi pritisak domaćina. Halilović je povukao kontru i odigrao za Tomečaka koji je pokušao pronaći Andrijaševića u kaznenom prostoru, ali Ivušić je izašao na vrijeme i odnio loptu.

U završnici prvog dijela Osijek je bio blizu drugog gola. U 31. minuti Marić je ubacio, Grezda se našao u odličnoj prilici pred golom Rijeke, ali nogometaš Osijeka promašio je loptu.

Rijeka je uzvratila u 38. minuti. Tomečak se provukao po desnoj strani i ubacio, ali udarac Čolaka glavom otišao je pored gola.

U posljednjim trenucima prvog dijela Osijek je propustio veliku priliku da udvostruči prednost. Galović je izgubio loptu pred kaznenim prostorom, Grezda je ubacio, a Marićev udarac otišao je preko gola.

U 48. minuti novi hladan tuš za Rijeku. Pandur je zakomplicirao situaciju i umjesto ispucavanja pokušao je odigrati kratko dodavanje. Lopta je došla do Bočkaja koji je sjajno pogodio s lijeve strane kaznenog prostora – 0:2. Osijek je blizu gola bio u 54. minuti, Žaper se našao u odličnoj situaciji, ali Pandur brani.

I onda je stigao tračak nade za Rijeku. U 56. minuti Laszlo Kleinheisler zaradio je drugi žuti karton nakon prekršaja na Lončaru.

Rijeka se unatoč brojčanoj prednosti nastavila mučiti sve do 66. minute. Nakon ubačaja s lijeve strane, lopta se odbila do Murića koji je sjajno pogodio – 1:2.

U 73. minuti utakmica je ponovo bila u egalu. Nakon ubačaja iz kuta, uslijedio je kontakt Talysa i Capana, a sudac Pajač pokazao je na bijelu točku!

Čolak je preuzeo odgovornost i poentirao – 2:2.

Simon Rožman: Čestitke igračima što su vjerovali u sebe

Simon Rožman s uzdignutim rukama dočekao je kraj utakmice polufinala Kupa Hrvatske. Slovenski strateg na klupi Rijeke uspio je preokrenuti tijek utakmice i na kraju su bijeli izborili veliki finale.

– Vidjelo se da nije bilo utakmica dugo vremena. Bilo je puno želje i energije, vidjelo se da puno stvari nije bilo na razini koju smo željeli, ali u Kupu vrijedi samo prvo mjesto i ova pobjeda je slatka. Čestitke igračima što su vjerovali u sebe i da možemo napraviti preokret, rekao je Simon Rožman nakon polufinala Kupa Hrvatske.

– Hvala svim navijačima, cijelom gradu za podršku uoči utakmice. Iako su bili izvan stadiona, atmosfera je bila sjajna, ustvrdio je Simon Rožman.

Kalendar događanja

Izložba
 • 04.12. – 20.12.
 • (00:00)

Izložba fotografija „Krajolici sjećanja u grafitima“ u Exportu

Izložba predstavlja fotografije koje su snimili istraživačica i istraživači koji rade na području bivše Jugoslavije: Roswitha Kersten-Pejanić, Vjeran Pavlaković, Eric Ušić i Kevin Kenjar...

Detaljnije

Predstava
 • 21.11. – 06.12.
 • (23:30)

Online predstava ‘Labirint’

‘Labirint’ je dirljiva životna drama koja publici pruža rijedak uvid u nevjerojatan um čovjeka zarobljenog u društvu koje nije dostatno evoluiralo....

Detaljnije

Izložba
 • 02.12. – 15.12.
 • (17:00)

Izložba “Naturalna semantika” Azre Svedružić i Demirela Pašalića

Naturalna semantika multimedijalna je izložba koja istražuje mogućnost dijaloga između prirode ljudi, prirode djela i prirode...

Detaljnije

Stand-up
 • 05.12.
 • (16:30)

LAJNAP: Samo crnjaci

Ne propustite poslušati crne fore koje su za vas pripremili LAJNAPovci Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec...

Detaljnije

Predavanje
 • 07.12.
 • (13:00)

Online predavanje Roka Kranjca: Mogu li (društvene) igre mijenjati svijet?

Dizajner, aktivist i novinar Rok Kranjc održat će prvo predavanje u sklopu virtualnog Festivala održivosti - Nova pravila igre...

Detaljnije

Predstava
 • 07.12. – 08.12.
 • (20:00)

Predstava fizičkog kazališta Ivane Peranić „Pusta zemlja“

Nova predstava Ivane Peranić bavi krizom moderne civilizacije i svijesti, automatizacijom društva i kidanjem veza između pojedinca i zajednice...

Detaljnije