Rijeka je povela u desetoj minuti. Pavičić je izveo korner, Velkovski je odlično pucao glavom – 1:0. Pet minuta kasnije Olimpija je izjednačila. Brzu akciju, preciznim udarcem iz srca kaznenog prostora, zaključio je Ante Vukušić.

Olimpija se pokazala u dobrom izdanju visoko pritiskavši zadnju liniju Rijeke. U 18. minuti Halilović je pokušao s dvadesetak metara, lopta je otišla pored gola. U 38. minuti Menalo je ubacio, Vukušiću je malo nedostajalo da dohvati loptu glavom.

Dvije minute kasnije Čolak nije dobro zahvatio ubačaj Tomečaka. U 43. minuti Menalo je sam izbio pred gol Rijeke, Pandur je izašao s crte i odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Nakon ubačaja iz kuta lopta je došla do Vukušića čiji je udarac otišao iznad grede.

Prvi dio Rijeka je zaključila pokušajem Čolaka nakon ubačaja Pavičića iz slobodnog udarca, ali pokušaj glavom išao je ravno u ruke vratara Vidmara.

U 57. minuti Acosty je ubacio, Čolak je pucao, a vratar Olimpije odbio je loptu. Gorgon je natrčao na odbijanac, ali bio je u zaleđu.

Tri minute kasnije Pavičić je odigrao za Čolaka koji je primio loptu u kaznenom prostoru, uspio se izboriti za poziciju i okrenuti prema golu, ali udarac je otišao iznad grede.

U 64. minuti brza kontra Rijeke, Gorgon je u završnici gurnuo za Acostyja, ali udarac je otišao preko grede.

Rijeka je povela u 65. minuti. Čolak je efektno pucao nakon ubačaja, vratar Olimpije odlično je obranio, ali Andrijašević je bio na mjestu – 2:1.

Ono što mu nije uspjelo u 65. minuti, Čolak je ispravio dvije minute kasnije kada je lijepim lobom prebacio vratara Olimpije – 3:1.

Točku na “i” Rijeka je stavila u 87. minuti, Raspopović je ubacio, Čolakov udarac obranio je vratar Olimpije, ali napadač Rijeke pospremio je odbijanac u mrežu – 4:1.

Olimpija je u sudačkoj nadoknadi uspjela smanjiti golom Lupeta – 4:2.

Rijeka – Olimpija 4:2

Pripremna utakmica: Rijeka – Olimpija 4:2 (1:1). Stadion HNK Rijeka. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Gledatelja: 1.000.

Strijelci: 1:0 Velkovski (10′), 1:1 Vukušić (15′), 2:1 Andrijašević (65′), 3:1 Čolak (67′), 4:1 Čolak (87′), 4:2 Lupeta (90′).

RIJEKA: Pandur (od 46′ Nwolokor), Velkovski (od 79′ Čeliković) , Halilović (od 68′ Lepinjica), Pavičić, Acosty (od 69′ Puljić), Čolak, Andrijašević (od 79′ Vuk), Gorgon (od 69′ Iglesias), Escoval, Tomečak (od 68′ Raspopović), Smolčić (od 79′ Štefulj).

OLIMPIJA: Vidmar (od 65′ Orbanić), Bagnack (od 61′ Šme), Valenčić (od 46′ Brkić), Menalo, Petinčanin (od 79′ Kidrič), Vukušić (od 61′ Lupeta), Jurčević (od 46′ Pavlović), Samardžić, Boakye, Elšnik (od 27′ Savić), Tomić.