Šesti Rijeka Nautic Show, na kojem do 30. rujna sudjeluje više od 70 domaćih i inozemnih izlagača, otvoren je na Gatu Karoline Riječke. Izlagači su predstavili svoju ponudu plovila, opreme i različitih usluga u nautici, donoseći i niz noviteta.

Sajam su u petak, 28. rujna, otvorile Prve riječke mažoretkinje nakon čega je slijedla pokazna vježba  Županijskog operativnog centa za zaštitu mora u Primorsko-goranskoj županiji i razgledavanje specijaliziranih brodova koji sudjeluju u vježbi te predstavljanje inovacije ronilice Mantis autora Krune Zubčića.

Na Botelu Marina uslijedila je panel diskusija u organizaciji HGK ŽK Rijeka – pod naslovom Rijeka kao novi nautički centar na Jadranu. Cjelodnevna događanja na sajamskom trgu i u velikom šatoru tijekom održavanja sajma uključivala su prezentaciju novog vodocikla Tramontana, projekt “Udruge tehničke kulture zajedno”, edukacija mladih u korištenju ribarskih alata, prikaz tehnike ribolova s brodica, pokaznu utrku radio upravljivih jedrilica klase “One meter”, školu jedrenja, prijevoz posjetilaca brodicama od Gata do Molo longa, prezentaciju modelarske radionice leta dronovima, izložbu podvodnih fotografija, humanitarnu akciju za Klub “Srce” te izložbu inovacija u pomorstvu i nautičkom turizmu.