Porazom (2:3) od Hajduka na Rujevici nogometaši Rijeke umanjili su šanse da kalendarsku godinu završe na prvom mjestu, Dinamo je sada u prednosti jer do kraja godine treba odigrati jednu (Istra 1961) od dviju (Istra 1961, Hajduk) zaostalih utakmica.

U ovako izjednačenoj ligi nije se zahvalno baviti prognozama, to prije što do kraja prvoga dijela sezone Rijeka igra protiv Osijeka, a Dinamo protiv Hajduka.

Evo rasporeda Rijeke:
17. kolo: Slaven Belupo – Rijeka
18. kolo: Rijeka – Hrvatski dragovoljac
14. kolo: Rijeka – Osijek
19. kolo: Rijeka – Gorica
20. kolo: Rijeka – Istra 1961

Nakon poraza od Hajduka utakmica u Koprivnici nameće se kao popravni ispit, olakotna je okolnost da Rijeka u zadnjem razdoblju sezone bolje igra u gostima nego na Rujevici.

U zadnjim dvjema utakmica na gostovanjima Rijeka je ostvarila dvije pobjede (Lokomotiva 2:0, Šibenik 1:0) koje su podignule samopouzdanje igračima.

Rijeka je ove sezone doživjela samo jedan poraz na gostovanjima (5. kolo/Osijek 0:1) u ranoj fazi sezone, kada se nova momčad tek počela formirati.

Suprotno, dva uzastopna domaća poraza (Lokomotiva 1:2, Hajduk 2:3) doživjela je u zadnjim dvjema utakmicama, kada se momčad formirala.

Rijeka ulazi u završnicu jedne od uspješnijih polusezona, nitko na početku sezone nije očekivao da bi Rijeka mogla postati jesenski prvak, ambicije su narasle, u zadnjim četirima utakmicama igrači i trener očigledno teže podnose opterećenja favorita na Rujevici nego na gostovanjima.

Utakmica protiv Slavena Belupa prilika je za povratak pobjedama, a onda pripremu serije domaćih utakmica očito treba odraditi na drugačiji način.

Oznake