Rijeka je spremna za izgradnju zapadnog trgovačkog centraZapadni trgovački centar višemilijunski je projekt austrijskog investitora koji će se prostirati na otprilike 25 tisuća četvornih metara. A uz poslovno-trgovački centar s podzemnom garažom predviđa se i izgradnja hotela. Pripremni radovi započeli su prije mjesec dana za što je angažirana domaća tvrtka Osijek Koteks. No, prije same izgradnje slijedi rekonstrukcija Zvonimirove ulice.

– Osnovni razlog rekonstrukcije je taj što iz južnog traka ceste treba prenijeti kompletnu infrastrukturu u sjeverni trup i odvojak za novi trgovački centar kazala je pročelnica gradskog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević.

Iako je građevinska dozvola ishodovana, radovi na cesti još nisu započeli jer još uvijek nema konačnog dogovora oko nekih projektnih rješenja u smislu usuglašavanja izgradnje zgrade i ceste.

Nema sumnje da će tijekom izvođenja rekonstrukcije Zvonimirova, inače jedna od najopterećenijih riječkih ulica, podnositi dodatna opterećenja. U okviru privremenog rješenja, promet će se odvijati u dvije, a ne u četiri trake.

– Nakon toga će biti dobiven prošireni profil Zvonimirove, u dužini oko 300 metara s 4 normalne trake, i u raskrižjima s petom trakom – objasnio je pročelnik gradskog Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, Srđan Škunca.

Izgradnjom Zapadnog trgovačkog centra, stanari Zvonimirove 31 izgubit će pristupnu cestu, no iz Odjela za urbanizam poručuju da će taj problem riješiti priključenjem zgrade na ulicu Milutina Barača, a pregovori s Inom su u tijeku.