O nemogućnosti zajedničkog rada s Prpićem kao predstojnikom prošli je mjesec ravnatelja KBC-a Hermana Hallera peticijom izvijestilo 13 od ukupno 16 specijalista na klinici. Zatražili su njegovu smjenu navevši da njegovi organizacijski potezi izravno ugrožavaju živote pacijenata. Tvrdili su da Prpić ne poznaje problematiku bolničkog liječenja djece, da nema viziju razvoja klinike, da preusmjeruje odjelne djelatnike na druge klinike i ukida jednoga dežurnog liječnika te da u komunikaciji omalovažava, ponižava i da je bahat.

Zbog toga je u ožujku bilo osnovano povjerenstvo koje je zaključilo da nema stručnih pogrješaka u radu predstojnika klinike, no da zbog poremećenih odnosa daljnji rad u tim uvjetima nije moguć. A ravnatelj Haller je 30. ožujka preporučio dr. Prpiću da podnese ostavku jer je utvrđeno da klinika ne može normalno djelovati zbog poremećenih međuljudskih odnosa na klinici. Bio je pokrenuo i službeni postupak za Prpićevo razrješenje.

Upravno vijeće je danas donijelo suprotan zaključak. “Članovima upravnog vijeća uručena je predstavka potpisana 2. studenog, vezana uz imenovanje Igora Prpića. To pokazuje da je stav liječnika unaprijed bio negativan u odnosu na njegovo imenovanje na mjesto predstojnika”, stoji u današnjem priopćenju upravnog vijeća.

(Hina)