Nakon 12 godina od izlaska posljednje monografije riječkog prvoligaša, u Nakladi Val dovršavaju novu monografiju i najiščekivaniju knjigu na Kvarneru „Rijeka bijelih snova“.

Monografija je djelo grupe autora pod uredničkim vodstvom Dragana Ogurlića koji dvije godine radi na ovoj knjizi. Osim tekstualnih doprinosa Marinka Krmpotića, Marinka Lazzarića, Igora Kramaršića, Denisa Povha i Marina Urbana, tu je još i čitav niz suradnika, fotografa, ilustratora, sakupljača memorabilija, grafitera koji su 600-straničnu knjigu učinili iznimno atraktivnom.

Svi uspjesi HNK-a Rijeke sabrani u monografiji / Foto: press, Naklada Val

Kako navodi nakladnik, “prvi puta od kad je HNK Rijeka ostvarila svoje najveće uspjehe, na jednom mjestu sakupljeni su svi najvažniji rezultati, činjenice, izjave i fotografije “Ponosa Kvarnera” i najuspješnijeg sportskog kolektiva u Primorsko-goranskoj županiji.”  U monografiji će se također naći kontroverzne povijesne činjenice, ekskluzivne izjave i fotografije najvažnijih aktera ove nevjerojatne riječke priče o predanju, ljubavi, zajedništvu i uspjehu. “Od Whiteheada do Glorije i Olimpije pa od Fiumane do Kvarnera i današnje Rijeke traje opčinjenost snovima koji postaju stvarnost baš u ovo naše doba.” zaključuje se.

Monografiju prati visoka produkcija i čak dva dizajnerska studija, a paralelno s dovršetkom monografije Rijeka bijelih snova, pokrenuta je i istoimena web stranica te facebook stranica.

Knjiga će u slobodnoj prodaji biti od drugog tjedna prosinca, a već sada se može naručiti u pretprodaji po nižoj cijeni na stranici www.naklada-val.hr.