Primopredajom osam novih kućica za pse proteklog vikenda završena je akcija izrade kućica za Azil za pse “Društva za zaštitu životinja Rijeka”.

Materijal za gradnju kućica, alat potreban za izradu, stručni nadzor i sve preduvjete za dobro druženje osigurala je Akcija mladih, a veliki broj volontera, građana i djece priključio se zadnjih 20-ak dana u realizaciji ovog projekta.

Volonteri su sudjelovali u svim procesima izrade kućica za pse od projektiranja, rezanja, spajanja i obrade drva, do kreativnog farbanja i oslikavanja u kojem su sudjelovali i oni najmlađi.

Inicijatori ovi akcije su bili naši Tesa Soldičić, članica Savjeta mladih Primorsko-goranske županije, Andrej Skočaj, trener pasa za potrage te Helena Pehovac Baričević, vijećnica Akcije mladih u Mjesnom odboru Brajda-Dolac.

Ovim putem želimo zahvaliti i svim članovima, volonterima i građanima na odazivu: Goranu Galiću, Antoniu Jakovcu, Janji Andrijević, Ivici Devčiću, Iri Sekulić, Maji Komes, Vanji Laković, Predragu Munjasu, Vanji Kaštelan, Marku Smoljanu, Daria Vozila, Edmondu Tiću, Bojanu Kureliću, Jadranki Horvat, Andreju Briščiku i svim ostalim volonterima koji su omogućili da ova akcija uspije“, navode iz Akcije mladih, najavljujući nove skorašnje akcije kojima je cilj pomoći napuštenim životinjama i vrijednim ljudima koji o njima brinu.

Akcijom mladih i volontera izrađene su kućice za pse za riječki azil

Akcijom mladih i volontera izrađene su kućice za pse za riječki azil

Uskoro ćemo i prezentirati projekt Centra za dobrobit životinja na čijem razvoju radimo zadnje dvije godine. Projektom bi se riješila većina problema s kojima se suočavaju udruge i volonteri u svom angažmanu da pomognu napuštenim životinjama, a životinje bi dobile smještaj, brigu i uvjete kakve zaslužuju“, zaključuju organizatori akcije.