‘Tigar od papira’ jedan je početak. Novo poglavlje u životu riječkog rock benda Turisti koje će nekad biti zatvoreno trećim studijskim albumom. Naslov je nepoznat, što i nije važno, doći će u pravom trenutku. Ono što je važno je i poznato, a to je apsolutno jači, rokerskiji zvuk kojim daju naslutiti dobre stvari.

Glas Turista je Iva Močibob, a ovaj put ga je pokazala u drukčijoj, zanimljivoj izvedbi u kojoj se osjeća vrlo prirodno. Transformacija joj pristaje, a ako će Turisti tako govoriti u 2021. godini, čini se da nas očekuju interesantne poruke.

Pjesmu otvara upečatljiva dionica bubnja, elektro gitare i basa koja je zajedno s mističnim back vokalima upletena u kompletni aranžman koji nosi i pokreće pjesmu. Kranji rezultat je čistokrvni rock, njihov glazbeni habitat, a volume up je svakako obavezan za najbolji doživljaj pjesme.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Vlado Simcich Vava, mix i produkciju Matej Zec (studio GIS.- Rijeka), a snimatelji su Matko Margan i Olja Dešić (studio Maraton – Rijeka).