Na ovogodišnjem izdanju humanitarne utrke “Hohoho Run” Sportsko-rekreativne udruge “Torpedo Runners” prikupljeno je 16.600 kuna, a iznos su riječki trkači odlučili ravnomjerno podijeliti (po 8.300 kuna) Udruzi “Svjetionik” koja skrbi o djeci s autizmom te farmi konja “Sivi vrabac” iz Kastva. Udruzi “Svjetionik” podmirit će račune za opremanje senzorne sobe i nabavku didaktičke igračke za djecu, a farmi “Sivi vrabac” kupiti bale sijena za konje te hranu za ostale životinje koje žive na farmi.

Utrku su Torpedo Runnresi ove godine organizirali u suradnji s Inicijativom »Mladi vas zovu«, a unatoč tome što je zbog najave nepovoljnih vremenskih uvjeta utrka održana dan ranije nego što je prvotno planirano, organizatori su zadovoljni i odazivom i prikupljenim iznosom.

Brzi i humani

Naime, u revijalnoj utrci dugoj oko 3 kilometara i održanoj na riječkom Molo longu, sudjelovalo je 111 odraslih i 34 djece što je manje nego prošle godine, no ono što veseli jest da je ove godine u utrci sudjelovao veći broj djece nego prošle, baš kao i građana zbog čega je ove godine prikupljeno više donacija nego lani.

Osim iznosa donacija i promoviranja aktivnog života među djecom, posebno veseli i podrška ostalih riječkih klubova i grupa (AK Kvarner, SRK Rika, RI Tornadosi, Trčaona Rijeka) te djevojaka iz RiS dance fitness centra koje su sudionike zagrijale za utrku i pridonijele odličnoj atmosferi, što je odličan temelj budućih suradnji riječkih zaljubljenika u trčanje i rekreaciju.

Iako je riječ o utrci u kojoj rezultat nije najvažniji, najbržima u četiri kategorije dodijeljene su nagrade. U kategoriji djevojčica prve su u cilj stigle Sandra Žilić, Elena Ban i Marta Ljubić, najbrži među dječacima bili su Vito Mandekić, Marko Čurčić i Roko Iskra. U kategoriji žena prve su ciljem prošle Valentina Šćur, Veronika Erlić i Lucija Kolovrat, a od muškaraca Zoran Žilić, Jakov Uher i Marin Mandekić.

Torpedo Runnersi zahvaljuju svima koji su na bilo koji način sudjelovali u Hohoho Runu i još jednom pokazali veliko srce i godinu zaključili pomažući drugima.

Hvala sponzorima

A osim sudionicima utrke te svima koji su kupnjom promotivnih materijala ili pak sudjelovanjem u aukciji doprinijeli prikupljanju donacija, Torpedo Runnersi zahvaljuju glavnim sponzorima koji su omogućili organizaciju utrke: Cafe bar Corto Maltese, Domena d.o.o., Extend d.o.o., Happy Home, Intersport, Marox d.o.o., SPB-inženjering d.o.o., Tia Partner, Unisafe d.o.o.

Aukciju kojom je prikupljen pozamašan iznos omogućili su: Kaltenberg Adria d.o.o., Kamp Ujča, Mirna Sišul, Monica Karleuša, Orange movement, Restoran i konoba Ronjgi, Vinarija Agris, a za atraktivnu i vrlo brzo rasprodanu tombolu zaslužni su: Agitator, Akademska slikarica Jelena Cetinja Vukelić, Akademski slikar Domagoj Barić, Arctic d.o.o., Ashtanga yoga studio, Autolimarski radovi VS, Beauty Studio Skin, BFT-Adria d.o.o., BKS Bank d.d., Blue Gym, Bonavia, Cacao, Croatia records, Cvjetarna Jona, DM, Dom učenika Sušak, Estetski centar Eden, Fitness studio 9, Foto Kurti, Foto Revija, Friz Lab, Frizerski salon Chic, Frizerski salon Krik, Frizerski salon Olivera, Frizerski salon Trend, Grad Rijeka, Harta d.o.o., HNK Ivana pl. Zajca, JAX, Kaltenberg Adria d.o.o., Keramika Tami, Kokolo, Kolačići Sušanj, Le Fiumelle palačinke, Milsing d.o.o., Noktić salon za nokte, Njuška veterinarska stanica, Opera restoran, OPG Tatjana Mrvoš, Optisol, Ortodoncija Marelić, Pivnica Cont, Primorsko-goranska županija, Restoran Ronjgi, Rica slastičarna gluten free, Salon Duda, Ski servis Vujčić, Slastičarna Slatka tajna, Slastičarnica Zvončarnica, Stanca, Studio za masažu Orhideja, Sveučilište u Rijeci, Tapas bar Pet Jedan, Terminal 7 Fitness centar, Trattoria Krug, Veterinarska ambulanta kućni ljubimci, Vina Šipun, Wellness Bonavia 3 of life, Zorovic d.o.o., Yoga u svakodnevnom životu.

Kalendar događanja

Predstava
 • 08.07. – 11.07.
 • (20:00)

“Tri praščića” Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Na Trgu Riječke rezolucije četiri većeri zaredom, od 8. do 11. srpnja, izvodi se predstava za djecu "Tri praščića" Gradskog kazališta lutaka Rijeka....

Detaljnije

Predstava
 • 10.07. – 11.07.
 • (20:30)

Rad panike

U petak i subotu, 10. i 11. srpnja 2020. u 20.30 sati, u sklopu projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture, na Grobničkom polju se premijerno izvodi predstava „Rad panike“ skupine BAD.co...

Detaljnije

Festival
 • 10.07. – 11.07.
 • (10:00)

Ulični festival “Zvukom preko vode”

Zvukom preko vode je novoosmišljeni festival na otvorenome koji će na jednom mjestu ujediniti niz umjetnosti u pravi ulični festival u Rijeci, smješten u prostor lučke infrastrukture kao simbola grada. Program će se odvijati 10. i 11....

Detaljnije

Sport
 • 11.07.
 • (09:00)

Rijeka na jedan dan postaje i prijestolnica ekstremnog sporta

Challenge Tour 2020. nastavlja se 11. srpnja u skate parku na Krnjevu, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture...

Detaljnije

Festival
 • 11.07. – 12.07.
 • (19:00)

Kontakt

U subotu, 11. srpnja 2020. u Harteri se sprema pravi open air event! Tri stejdža - Terrazza, Volte i Mezanin ugostit će riječke kolektive i individue koji su nestrpljivo (do)čekali vrijeme da se opet sretnemo na flooru....

Detaljnije

Festival
 • 16.07. – 23.07.
 • (00:00)

4. dječji Festival Tobogan

Veseli toboganski tjedan ovoga puta publici nudi 30-ak radionica te 20-ak javnih događaja...

Detaljnije

Skip to content