Stožer civilne zaštite Grada Rijeke uputio je danas apel sugrađanima starije životne dobi da zbog ozbiljnosti epidemiološke situacije i zaštite zdravlja do daljnjeg izbjegavaju korištenje javnog gradskog prijevoza u Rijeci, posebno u jutarnjim satima.

Priopćenje stožera prenosimo u cijelosti:

“Svakodnevno svjedočimo novim vrhuncima pandemije COVID-19, kao i svakodnevnom porastu najtežih COVID-bolesnika koji zahtijevaju bolničko liječenje.

Stoga se  ovim putem obraćamo zamolbom svim našim sugrađanima starije životne dobi za suradnjom u prevenciji daljnjeg širenja epidemije koronavirusa. Naime, osobe starije životne dobi jedna su od najranjivijih skupina i svakako bi trebale biti svjesne ozbiljnosti trenutne epidemiološke situacije, u kojoj se svi nalazimo, te sukladno tome prilagoditi svoje aktivnosti. 

Uz odgovorno i dosljedno poštivanje epidemioloških mjera, koje propisuju nacionalni i lokalni stožeri civilne zaštite,  a o kojima su obavješteni putem javnih medija, molimo sve osobe starije životne dobi da do daljnjega izbjegavaju korištenje javnoga gradskog prijevoza koje na području grada Rijeke pruža KD Autotrolej, posebice u vršnim vremenima, u jutarnjim satima, odnosno do 9 sati ujutro.

Svrha tih mjera je zaštititi zdravlje svih naših građana, posebno onih najranjivijih među nama, ali i zdravstveni sustav koji se suočava s iznimnim izazovima i naporima.

Nadamo se razumijevanju i suradnji osoba starije životne dobi, kako bismo zajedno prevladali pandemiju, uz što manje posljedica”, navodi se u priopćenju koje potpisuje načelnik Stožera, Hinko Mance.