Promocija je okupila brojne prijatelje i kolege glazbenih legendi punk i novovalne regionalne scene. Večer je počela tribinom na temu bogate glazbene ostavštine Parafa na kojoj su sudjelovali Valter Kocijančić, Pavica i Zdravko Čabrijan, Mladen Ilić, Velid Đekić i Goran Lisica Fox.

Moderator večeri bio je Bojan Mušćet, urednik izdanja, koji je istaknuo da su Parafi na promociji, nažalost, odsvirali svoj posljednji set. „Ono što me fasciniralo je da bi Parafi danas, kad bi bili aktivni, bili vjerojatno ponajbolji live bend u regiji – jer toliko emocija, toliko snage i poleta zaista se ne može vidjeti na pozornicama“, dodao je.

Nakon završene tribine, Valter i Perspektiva (Vlado Simcich Vava, Robert Jovanović i Alen Tibljaš) zauzeli su položaje na stageu i s nestrpljenjem iščekivana svirka je mogla početi. A počela je sa ‘Živjela Jugoslavija’, slijedili su ‘Goli otok’, ‘Moj život je novi val’, hitovi koji su rasplesali publiku uz neizostavno pankersko poganje.

Stage je nakon Valtera i Perspektive prepušten drugoj postavi Parafa, Pavici Čabrijan – Vim Coli, Zdravku Čabrijanu, Raulu Varljanu i Mladenu Iliću. Uz glazbenu potporu Vave, Ive Močibob i Tibljaša, publika je uživala u izvrsnim izvedbama pjesama ‘Zastave’, ‘Želim biti vojnik’, ‘Javna kupatila’, ‘Kada se oglasi’. Pridružio im se i Valter pa su zajedno izveli ‘Narodnu pjesmu’ i na bisu ‘Rijeku’.

Box-set ‘Sabrana djela 1976. – 1987.’ i njegova riječka promocija važan su element u stvaranju još bogatije povijesti punk rock scene ovih prostora koja ne bi bila ista bez legendarnih Parafa.

Dio atmosfere iz Palacha, uz izjave sudionika, pogledajte u video prilogu.

Oznake