Na svečanoj sjednici Hrvatske zajednice tehničke kulture održanoj u Zagrebu dodijeljeno je pet Godišnjih nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2021. godinu za pojedince. Među dobitnicima je i riječki fotograf Ivica Nikolac kojemu je nagrada dodijeljena za dugogodišnji doprinos promicanju i unapređivanju fotografije, tehničke kulture i stručnog rada u udrugama tehničke kulture Primorsko-goranske županije, te međunarodnoj promidžbi hrvatske fotografije.

Dodjela nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture

Dodjela nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture

Ivica Nikolac, autor je i koautor brojnih izložbenih projekata, mentor i voditelj radionica fotografije i radionica starih fotografskih tehnika, predavač i esejist. U četiri navrata izabran za predsjednika Hrvatskog fotosaveza (1998. – 2014.). Održao je 15 samostalnih izložbi te sudjelovao na više od 70 skupnih izložbi. Bio je članom brojnih žirija salona fotografije, članom Umjetničkog savjeta Photodays Rovinj te selektor fotografskih izložbi nacionalne i međunarodne razine.

Nositelj je počasnog zvanja HonEFIAP Međunarodne federacije umjetničke fotografije (FIAP – Federation Internationale de l’Art Photographique).

Dobitnik je više nagrada i priznanja na salonima fotografije i nagrade za promicanje fotografije među kojima se posebice izdvajaju  Državna nagrada „Faust Vrančić“ 2011. i Godišnja nagrada Grada Rijeke 2013.

Predsjednik je Foto kluba Color Rijeka i član Hrvatskog društva likovnih umjetnika – Rijeka,  HDLU Istre te ULUPUH Zagreb.

Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) krovna je nacionalna udruga tehničke kulture u Hrvatskoj i okuplja 18 nacionalnih saveza tehničke kulture, među kojima je i Hrvatski fotosavez.

Kalendar događanja

Predavanje
 • 16.07.
 • (19:30)

Ljetna priča iz Benčića: predavanje o riječkim neboderima „Pogled iznad Benčića“

Saznajte kako je osmišljena i realizirana “neboderizacija” Rijeke tijekom 20. st. te kakve su stavove o stambenim tornjevima imali vodeći akteri tadašnje društvene stanogradnje...

Detaljnije

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije