“The Attic” riječkog benda Soulcase, koji je danas premijerno prikazan, objedinjuje osjećaje melankolije i nostalgije, a prožet je žestokim gitarskim rifovima i pjevnim melodijama. Pjesma govori o zaglavljenosti u prošlosti, kao čestom problemu ljudske naravi, a posvećena je prošlim vremenima i ljudima koji više nisu s nama.

Video za pjesmu je od danas, 30. travnja, dostupan na YouTubeu kanalu benda, a sama pjesma i na svim streaming platformama.

Singl i ostatak EP-a snimani i mixani su u studiju G.I.S., uz producenta Mateja Zeca, dok je mastering odradio legendarni Ted Jensen u cijenjenom Sterling Sound studiju u Nashvilleu (SAD). Video potpisuje Mateo Kolenac.

Soulcase / Foto: promo

Soulcase / Foto: promo

O bendu

Soulcase je alt rock sastav iz Rijeke. Bend je započeo s radom 2019. godine, kada je skupina prijatelja odlučila započeti novo poglavlje na svom kreativnom putu. Odlučni u stvaranju vlastitog i jedinstvenog zvuka, započeli su sa stvaranjem glazbe, a posljedično tome, pomalo su nastajale i prve pjesme.

Temeljna inspiracija za Soulcase dolazi iz vlastitog života, a glazbom odražavaju svoje osjećaje, razmišljanja, strahove, odnose i sumnje. Također, na njihov zvuk i tekstove snažno utječu blisko povezane umjetničke forme poput filma i književnosti. Kombinacijom mračnih i žestokih rifova te upečatljivih i pjevnih melodija, Soulcase stvara jednostavnu, ali neophodnu formulu za povezivanje slušatelja s izvornim emocijama i atmosferama koje njihove pjesme prenose.

Članovi benda su: Dario (vokal), Arijan (gitara), David (bass), Mateo (gitara) i Tino (bubnjevi).

Zapratite Soulcase na društvenim mrežama!

Facebook: https://www.facebook.com/soulcaseofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/soulcase_band/