Riječke sinkro plivačice osvojile zlato i tri srebra

Zlatnu medalju riječke sinkro plivačice osvojile su u
disciplini solo, dok su u ostale tri discipline osvojile srebrne medalje. Iako
nisu uspjele ponoviti svoj uspjeh iz 2016. kada su bile apsolutne državne
prvakinje, za to im je malo nedostajalo. U duetu im je zlato izmaklo za 0,25
boda, a u timu za 0,8556, a u kombinaciji za 0,7. 

Od Riječanki su ove godine bile bolje plivačice zagrebačkog Medveščaka koji je riječkim plivačicama tradicionalno najveći konkurent u ovoj dobnoj skupini (13 do 15 godina). Matea Butorac iz Primorja Aqua Marisa je potvrdila svoj status najbolje sinkro plivačice Republike Hrvatske u ovom uzrastu. Uz riječke sinkrice i plivačice Medveščaka po jednu osvojenu brončanu medalju osvojile su plivačice Mladosti odnosno Zagrebačkog sinkro kluba.
 
Na prvenstvu su nastupili svi hrvatski klubovi s ukupno osamdesetak plivačica.
    
Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris na prvenstvu je nastupio s dvije ekipe odnosno 21 plivačicom u disciplinama solo, duo, tim i kombinacija. Trenerice mlađe juniorske ekipe su Valeria Petrachina i Jelena Garabiljević.
    
U disciplini solo prvakinja države postala je Matea Butorac, a drugi solo Primorja AM Enea Šebelja je zauzela peto mjesto. U duetima prvakinje države su Lorena Kadić i Lana Palijan (Medveščak), a Matea Butorac i Ivona Stojšić s rezervom Ivanom Radetić su bile druge. Drugi duet Primorja, Lana Kovačević i Sara Sopta Šipić s rezervom Emom Ećimović zauzeo je šesto mjesto. U disciplini tim prvakinje države su plivačice Medveščaka, dok je prva ekipa Primorja druga, a druga ekipa Primorja peta. Isti je poredak i u disciplini kombinirane rutine, prvi Medveščak, drugi prva ekipa Primorja dok je druga ekipa Primorja bila šesta.

Nakon Državnog prvenstva, mlađe juniorke se okreću pripremama za tradicionalni Primorje Synchro Cup, jedino međunarodno sinkro natjecaje u Hrvatskoj koje će Klub Primorje Aqua Maris od 8. do 11. lipnja ove godine organizirati 17. put.