Golove za Rijeku postigli su Krešić (24′), Pavičić (32′, 37′), Vučkić (41′), Prince (52′) i Bušnja (85′). Za Istru su precizni bili Eira (18′), Mahmoud (59′) i Lisica (78′).

Rijeka je odigrala još jednu utakmicu s puno pogodaka i novim preokretom na putu do tri boda i vrha ljestvice. Otvaranje utakmice nije ponudilo previše, jedan pokušaj Istre i gužvu pred golom Rijeke, te udarac Pavičića s 18 metara.

Minute su polako prolazile, i onda je Istra 1961 povela. U 18. minuti, nakon ubačaja s desne strane u kazneni prostor, Beljo je spustio loptu pred gol Rijeke, a Eira Antunes je primio i lijepo pucao iz okreta – 1:0. Kao i u proteklim utakmicama Rijeka je prva primila gol, ali to je samo razljutilo bijele. U 23. minuti Rijeka je izborila slobodan udarac na lijevoj strani. Murić je ubacio, Vučkić je prebacio loptu na drugu vratnicu, a Krešić je poentirao – 1:1.

Devet minuta kasnije Vučkić je odnio jednu loptu i odigrao za Drmića, koji je na kraju gurnuo za Pavičića. Uslijedio je udarac i lijep gol veznjaka Rijeke sa 16 metara – 1:2! Rijeka je odličan period igre naplatila novim golom u 37. minuti.

Murić je ponovo sjajno izveo korner, Pavičić je pucao. Vratar Lučić pokušao je izbiti loptu, ali ona je već prešla gol liniju. Vučkić ju je za svaki slučaj pospremio u mrežu. U konačnici služeno je gol pripisan Vučkiću iako je bilo očito da je lopta već prošla gol liniju nakon udarca Pavičića – 1:3.

Za kraj odličnog prvog dijela pobrinuo se Haris Vučkić. Brza akcija Rijeke po desnoj strani otvorila je prostor Vučkiću koji je lijepo pogodio – 1:4.

Nakon uvodnog isptivanja snaga, Rijeka je stigla do petog gola u 52. minuti. Vučkić je sjajno prošao i odigrao za Murića koji je ubacio, a Prince Ampem pospremio loptu u mrežu – 1:5.

Istra 1961 smanjila je u 60. minuti. Mahmoud je pred golom dočekao ubačaj s desne strane i poentirao – 2:5. Ni to nije bio kraj golovima, u 78. minuti Lisica se zavukao iza leđa obrane Rijeke i poentirao udarcem glavom – 3:5. Rijeka nije ostala dužna. U 85. minuti Liber je lijepo odigrao za Obregona koji je proigrao Bušnju – 3:6.

Foto: HNK Rijeka