Pogotke za Hrvatski dragovoljac postigli su Petković (28′) i Majstorović (36′-11m), dok su za Rijeku mrežu zatresli Prince (57′) i Pavičić (60′).

Igrala se 89. minuta utakmice kada je jednu odbijenu loptu Vučkić petom proslijedio u mrežu i počelo je veliko slavlje Rijeke koje je vrlo brzo prekinuto. Nakon nekoliko minuta provjeravanja, VAR je odlučio da je Josip Drmić bio najbliže golu i da je utjecao na igru. Nakon toga nije bilo više vremena, iako je Pavičić imao još jednu sjajnu situaciju, ali udarac nije bio precizan.

Rijeka je bolje ušla u utakmicu, raspoloženi Prince probijao je lijevu stranu, ali u konačnici bijeli nisu stvorili priliku. Ona je stigla u 19. minuti. Vukčević je ubacio, Bagadur je kratko skrenuo loptu koja je došla do Drmića. Napadač Rijeke potegnuo je odlično iz prve, ali greda je spasila domaćina.

Rijeka je polako pritiskala i onda šok u 29. minuti. Brza kontra Dragovoljca, Petković je potegnuo s dvadesetak metara – 1:0. Tri minute kasnije Velkovski izgubio loptu, Franić je ušao pred gol i pokušao pronaći usamljenog Štrkalja. Lopta je pogodila Krešića i srećom nije završila u mreži bijelih. I onda u 35. minuti nova loša reakcija, Selahi je skrivio penal i Majstorović je poentirao – 2:0.

Goran Tomić u nastavku je uveo Roberta Murića i Harisa Vučkića i Rijeka je krenula po pogodak. Ipak, domaćin je u 48. minuti ponovo bio blizu gola. Prskalo je morao istrčati da bi ispucao loptu koja je došla do Viduke. Uslijedio je udarac s pola terena u praznu mrežu, ali Tomečak je spasio siguran gol.

I onda je stigla 57. minuta i sjajna bomba Princea s dvadesetak metara – 2:1. Tri minute kasnije i Pavičić je sjajno pogodio i Rijeka se vratila – 2:2.

Rijeka je krenula po tri boda, ali nije uspjela. U 86. minuti imala je dvije prilike. Udarac Bušnje je blokiran, drugu priliku dobio je Drmić ali udarac je otišao preko grede. I onda je stigla već spomenuta 89. minuta i gol Vučkića kojega je odnio VAR.

Foto: HNK Rijeka