Nakon skoro tri mjeseca Rijeka konačno opet igra prvenstvenu utakmicu željno iščekujući početak kako bi prikazali rad na priprema i napredak u odnosu na prvi dio sezone. Trener Gračan sveo je to na pozitivnu nervozu i umjereni optimizam.

– Nakon dugih priprema igramo utakmicu i među nama vlada jedna pozitivna nervoza, igrači su svjesni da mogu te se nemamo čega bojati. Respektiramo Zagreb jer to nije više ista momčad već su se pojačali, a mi moramo biti pravi i bez nervoze na terenu te odigrati kvalitetno kako bi ostvarili pozitivan rezultat koji bi nam puno značio u nastavku – rekao je u uvodu Gračan.

Početna jedanaestorka:
Radman – Lazarevski, Ljubović, Čagalj, Yourassowsky – Kreilach, Pamić – Stepčić, Gerc, Križman – Đalović.
Zbog kartoniranih Fernandeza i Štroka te ozlijeđenog Landeke sredina terena morat će doživjeti promjene.

– Morat ćemo napraviti određene promjene jer nam fale igrači koji kreiraju našu igru, no sigurno možemo agresivnošću nadoknaditi izostanke – najavio je trener Stepčića i Gerca iza Đalovića.

Zimske pripreme najbolje je iskoristio Denis Ljubović koji je promoviran u standardnog stopera uz Čaglja.

– Radili smo odlično i fizički i taktički te ukoliko ponovimo utakmicu kao protiv Steaue u Turskoj neće bit  problema. I mi i Zagreb smo se digli tijekom priprema, no idemo na pobjedu bezobzira što će nam faliti Štrok i Fernandez – poručio je Ljubović.

Dodatni optimizam donio je i novi sportski direktor Elvis Brajković koji je uživo gledao Zagreb na posljednjoj provjeri pred Rijeku.

– Svi željno iščekujemo utakmicu i ne sumnjam u dobar rezultat. Snimali smo Zagreb i imamo dobar uvid u njihove mogućnosti – kratak je bio Brajković.

Trenerova dvojba koga još staviti iza Đalovića uz Stepčića i Križmana bila je Gerc ili Čulina, no po svemu sudeći Gračan se odlučio za Gerca.

NK Rijeka - Press konferencija, Gračan, Brajković, Ljubović.– Bliži je Gerc početnom sastavu iz razloga da dobijemo napadačku ravnotežu, ne smijemo staviti previše veznih igrača jer se onda ekipa počinje nesvjesno braniti, a to nam nije cilj. Ne smijemo tražiti neodlučeno jer se tada dogodi poraz, uvijek moraš tražiti najviše. U pripremi utakmice moramo biti oprezni s nekim njihovim igračima i osujetiti opasnost, te prekršaje odmaknuti što dalje od gola – analizirao je Gračan protivnika i opasnost iz prekida preko Vugrineca ali i emitirao pozitivne signale za Rijeku.

– Pokazali smo puno dobrih stvari trijekom priprema i zato vlada umjereni optimizam – zaključio je Gračan.

Momčad je nakon zajedničkog ručka otputovala u Zagreb gdje će održati posljednjih trening prije sutrašnje utakmice.

Putem glasnogovornice Sandre Nešić klub je zahvalio svim klubovima koji su izašli ususret i dali na korištenje travnjake: NK Krk, OŠK Omišalj, Potpićan i Šmrika.

Kalendar događanja

Izložba
 • 04.12. – 20.12.
 • (00:00)

Izložba fotografija „Krajolici sjećanja u grafitima“ u Exportu

Izložba predstavlja fotografije koje su snimili istraživačica i istraživači koji rade na području bivše Jugoslavije: Roswitha Kersten-Pejanić, Vjeran Pavlaković, Eric Ušić i Kevin Kenjar...

Detaljnije

Predstava
 • 21.11. – 06.12.
 • (23:30)

Online predstava ‘Labirint’

‘Labirint’ je dirljiva životna drama koja publici pruža rijedak uvid u nevjerojatan um čovjeka zarobljenog u društvu koje nije dostatno evoluiralo....

Detaljnije

Izložba
 • 02.12. – 15.12.
 • (17:00)

Izložba “Naturalna semantika” Azre Svedružić i Demirela Pašalića

Naturalna semantika multimedijalna je izložba koja istražuje mogućnost dijaloga između prirode ljudi, prirode djela i prirode...

Detaljnije

Stand-up
 • 05.12.
 • (16:30)

LAJNAP: Samo crnjaci

Ne propustite poslušati crne fore koje su za vas pripremili LAJNAPovci Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec...

Detaljnije

Predavanje
 • 07.12.
 • (13:00)

Online predavanje Roka Kranjca: Mogu li (društvene) igre mijenjati svijet?

Dizajner, aktivist i novinar Rok Kranjc održat će prvo predavanje u sklopu virtualnog Festivala održivosti - Nova pravila igre...

Detaljnije

Predstava
 • 07.12. – 08.12.
 • (20:00)

Predstava fizičkog kazališta Ivane Peranić „Pusta zemlja“

Nova predstava Ivane Peranić bavi krizom moderne civilizacije i svijesti, automatizacijom društva i kidanjem veza između pojedinca i zajednice...

Detaljnije