U sklopu programa zatvaranja projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Udruga turističkih vodiča Kvarnera nudi novi tematski razgled svim građanima i posjetiteljima Prijestolnice.

Ovaj program razgleda odmiče se od klasičnog razgleda Rijeke te usmjerava svoju pažnju na trajnu ostavštinu Europske prijestolnice kulture 2020.

Nakon uvodnog pozdrava na početku lukobrana slijedi šetnja po gradu i zaustavljanje na desetak odabranih punktova te završetak na Jadranskom trgu. Na taj način u nešto više od 90 minuta posjetitelji su imali priliku prisjetiti se mnogih atraktivnih programa koji su obilježili ovo iznimno razdoblje, a ujedno i saznati što im od svega toga ostaje na ponos u trajno nasljeđe.

U svakom odabranom gradu-prijestolnici tijekom cijele godine održava se veliki broj kulturnih manifestacija; grad postaje domaćin umjetnicima svjetske, europske i domaće scene, ali se istodobno ova prilika koristi i za kapitalna ulaganja u kulturnu infrastrukturu te razvoj grada kao turističkog odredišta. To je i prilika za gradove da započnu proces regeneracije i pokrenu svoje inovativne i kreativne potencijale; stvara se mnogo toga što će u gradu živjeti i nakon godine nošenja titule. Stoga su članovi Udruge turističkih vodiča Kvarnera osmislili novi tematski razgled grada pod nazivom “Tragovima EPK“.

Posjetitelji u turi Tragovima EPK mogu sudjelovati još 10., 17. i 24.  travnja i to u dva terminau 10.00 ili u 11.30 sati. Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na e mail adresu: kvarner.guides@gmail.com.

Osim ove ture, do kraja travnja u završnici EPK svake subote za građane se organiziraju još tri vođena razgleda. Radi se o StreetArt šetnjama za djecu, vođenim turama Rijekom murala te  povijesnoj turi Krešimirovom ulicom. Više je dostupno na poveznici:https://www.mojarijeka.hr/setnje-i-ture-gradom-u-sklopu-epk-projekta-odrzavat-ce-se-za-9-ljudi-uz-vodica/