Vikingur

Iako nemamo previše informacija o protivniku, ne smijemo ga podcijeniti. Sjećam se da sam s Austrijom igrao na Islandu, isto smo jedva pobijedili, nije bilo lako. Uvjeti su ipak drugačiji gore, ali ako damo sve od sebe i uđemo maksimalno u utakmicu, ne bi trebalo biti problema, rekao je uoči puta lijevi bek Marin Leovac.

Oni koji su upoznati s uvjetima na dalekom sjeveru dobro znaju da je slijetanje na Farske Otoke izuzetno zahtjevno. Zbog toga Riječane ondje vodi posada koja je licencirana i spremna upravo za taj “pothvat”. Jedan od onih koji je već slijetao u Torshavn je i vratar Bijelih Ivan Vargić.

Osim mene, na Farskim Otocima bili su i trener Kek te Mato Jajalo. Malo su specifični uvjeti, zbog magle i vjetra te čestih turbulencija. Taj let je bio “zanimljiv”, može se reći, i pri slijetanju, ali i u zraku. Sve je prošlo dobro, tako da nema razloga za strah. Protivnik? Sigurno zaslužuje naš respekt, jer ipak su prošli u treće pretkolo, to govori o njihovoj kvaliteti. Ulazimo potpuno ozbiljno u susret i želimo prikazati igru kao u prvom poluvremenu protiv Hajduka, kaže Vargić.

Put od Rijeke do Torshavna dug je čak 2500 kilometara, a Bijeli bi na pistu zračne luke “Vagur” trebali sletjeti oko 13 sati.