U sklopu Pobunjene želje ove godine u Art-kinu Croatia u ponedjeljak 3. prosinca s početkom u 18 sati gostuju književnice i književnici čiji su radovi odavno prešli granice vlastitih zemalja iako još nisu prevedeni na hrvatski.

Revija i ove godine ponovno surađuje s Human Rights Film Festivalom koji se održava u Zagrebu i u Rijeci u Art-kinu, a zajednički pripremaju program pod nazivom Riot of Desire / Pobunjena želja.

U sklopu Pobunjene želje ove godine u Art-kinu
Croatia u ponedjeljak 3. prosinca s početkom u 18 sati gostuju književnice i književnici čiji su radovi odavno prešli granice vlastitih zemalja iako još nisu prevedeni na hrvatski.

Iz Maroka stiže Mohammed Berrada, književnik, kritičar, prevoditelj Barthesa i Le Clézija, sveučilišni profesor i autor sedam nagrađenih romana prevedenih na francuski, engleski, španjolski, portugalski i
norveški.

Iz Alžira stiže pjesnikinja Lamis Saidi koja piše na arapskom i prevodi s više jezika, dok iz Tunisa
stiže Habib Selmi, autor osam romana i dvije prozne zbirke, dvaput u užem izboru za Arab Booker, smatran jednim od najvažnijih suvremenih pisaca u arapskom svijetu.

Nakon razgovora s gostima, prikazat će se film Rock the Casbah marokanske redateljice Leile Marrakchi.

U četvrtak 4.12. gosti Revije održat će predavanje učenicima Srednje ekonomske škole u Rijeci.

U sklopu Revije objavit će se i antologija suvremene književnosti Magreba naslova Ovo tijelo nije kuća.

Riječki dio programa Revije malih književnosti organiziran je u suradnji s programskim pravcem Kuhinja projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.