25. izdanje festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run otvoreno je već tradicionalno uz 539 skok, kratkom ali izrazito zahtjevnom utrkom Trsatskim stubama dužine 463 metra i visinskom razlikom od čak 91 metar između starta u podnožju stuba i cilja na platou u Ulici Joakima Rakovca.

81 trkač prihvatio je izazov da tih 539 stepenica pretrči, preskoči ili prohoda u što kraćem vremenu, a u tome im je svakako pomoglo i pravo proljetno vrijeme.

Marta Močinić, Sara Superina i Ana Mihalić

Marta Močinić, Sara Superina i Ana Mihalić

U ženskoj kategoriji najbrže su bile Sara Superina – AK Kvarner (03:55), Marta Močinić – Torpedo Runners (04:14) i Ana Mihalić – Torpedo Runners / AK Rika (04:31), dok su u muškoj kategoriji kao apsolutni pobjednici slavili Ivan Vuletić – AK Kvarner (02:51), Davor Varga – TK Rival (03:20) i Nikola Kruljac – AK Rika (03:31).

Ivan Vuletić tako je oborio vlastiti rekord staze postavljen prošle godine (2:58), dok je Sara Superina srušila rekord koji je još 2017. postavila Ljubica Bezjak (4:06).

Davor Varga, Ivan Vuletić i Nikola Kruljac

Davor Varga, Ivan Vuletić i Nikola Kruljac

Oni su kao najbolji trkači u apsolutnom poretku osvojili poklon bonove sponzora Sport Visiona, kao i unikatne pehare osmišljene od strane studenata kiparstva preddiplomskog studija Primijenjenih umjetnosti APU sa svojim mentorom izv.prof.art. Draženom Vitolovićem. Uručila im ih je riječka pročelnica za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg.

Svi rezultati dostupni su na ovom linku.

Na utrci 539 skok bili su pročelnica Iva Erceg i Zoran Medved RI Maraton

Na utrci 539 skok bili su pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Iva Erceg i Zoran Medved iz RI Maratona

Rekreativci svih dobnih skupina

539 skok je utrka koja uvijek privlači rekreativce svih dobnih skupina, pa ni ovaj put nije izostao velik raspon u njihovim godinama. Najmlađa sudionica bila je Dana Duda (2012.), koja je osvojila izvrsnu 4. poziciju u apsolutnom poretku, te 2. mjesto u kategoriji do 23. godine, dok je najstariji sudionik ponovo bio Božidar Bogojević (1941.), sada već veteran utrke Trsatskim stubama.

Najmlađa sudionica Dana Duda

Najmlađa sudionica Dana Duda

Riječko slavlje trčanja nastavlja se 13. travnja utrkom po popularnoj šetnici uz more – Molo longo trk. Prijave za nju, kao i sve preostale natjecateljske utrke na rasporedu 28. travnja (polumaraton, utrka štafeta, Desetka i Erste Petica), primaju se putem službene stranice www.rijeka.run.

(Foto: Rijeka Run press)

Kalendar događanja