U Galeriji “Juraj Klović” u sklopu ciklusa „Dijalog na kvadrat“ otvorena je izložba „(Re)konstrukcijom sjećanja“ na kojoj izlažu četvorica umjetnika – Branko Lenić, Đanino Božić, Klavdij Tutta i Brut Carniollus.

“Dijalog na kvadrat” zamišljen je kao dinamična izložba u kojoj dvojica umjetnika Hrvatskog društva likovnih umjetnika pozivaju dvojicu umjetnika iz drugih sredina. Tako su Branko Lenić i Đanino Božić pozvali dvojicu umjetnika iz Slovenije i nenamjerno kreirali jednu zajedničku sinergiju radova. Nažalost, zbog epidemiološke situacije slovenski umjetnici nisu mogli prisustvovali otvorenju izložbe.

Kako u predgovoru kataloga izložbe navodi Ervin Dubrović, izložba predstavlja radove umjetnika različitih „zanata“. Đanino je prvenstveno kipar, Branko grafičar-dizajner, Brut je fotograf, a Klavdij slikar. “No svima je zajedničko sastavljanje vlastitog svijeta od naročitih elemenata, dijelova ili – krhotina. Za njih svijet, u svakom slučaju, nije jedinstven i neponovljiv, upravo obratno uvijek se iznova rađa i – preporađa!“, piše Dubrović.

Otvorenje izložbe pratila je autorska glazba inspirirana likovnim djelima koju je skladao i izveo Cyborgix 4E75 u suradnji s Jasminom Jazzy.

Organizator izložbe je riječka podružnica Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izložba se može razgledati u radno vrijeme Galerije “Juraj Klović”, od ponedjeljak do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, te subotom od 10 do 13 sati.