Ovim putem molim Grad Rijeku da krene ulagati u prometnice na Gornjoj Drenovi jer je i ona dio Grada Rijeke, te i mi kao porezni obveznici uplaćujem u proračun Grada Rijeke, tako da se obnove postojeće i sagrade nove dionice koje su predviđene prostornim planom prije 15 godina; naročito u ulice kao što su Brune Francetića i Kablarska cesta kako bi se izbjegla tragedija na tim prometnicama.

Samo izgradnjom predviđenih cesta (OUXVIII, GUXVI, SU1) bi se poboljšala sigurnost u prometu, naročito je potrebna SU1 kako bi se izbjeglo sjeverni dio ulice Brune Francetića koja je jako uska.
Ove ulice su izuzetno prometne budući da spajaju Drenovu i Mariniće. U kvartu ima mnogo šetača, mladih roditelja s djecom i kolicima, a postojeća cesta je profila tako da nema niti dvije prometne trake (!!!) o pločniku ne moramo niti govoriti.

Navedenim ulicama prometuje autobus, te je vidljivo kako on sam na nekim dionicama na usko prolazi. Vidjeti slike u prilogu.

Molim odgovor oko konkretnih koraka i rokova vezano za izgradnju, budući da smo i mi na Gornjoj Drenovi stanovnici Grada Rijeke koji pune taj proračun, ali nam se ništa na vraća već dugi niz godina.

rozica / 30.01.2024.

Odgovorite