NK Rijeka

Puno mirnija pressica održana je uoči gostovanja Rijeke u Osijeku, trener Scoria nije morao buditi igrače lupanjem o stol. Ipak, Rijeka želi nastaviti niz neporaženosti koji traje već sedam utakmica, no neće biti nimalo lako.

– Pobjeda nam je puno značila i sada moramo nastaviti kao u zadnje vrijeme gdje nam je ekipna igra donosila dobre rezultate u gostima, a falilo nam je ponekad i realizacije da dođemo do pobjede. Igramo protiv Osijeka koji ima dobru igru te će nam biti teško. Pozitivan rezultat iz Osijeka značio bi nam jako puno – smatra Scoria.

Puno se pričalo proteklih tjedana o pritisku domaće pobjede kao i o mogućim komplikacijama u slučaju još jednog domaćeg neuspjeha. Sada su te misli odagnate iako matematički Rijeka nije osigurala ostanak, no isto tako ni teoretski nije izgubljena borba za Europu.

– Pobjeda nad Istrom donijela nam je rasterećenost ali treba zadržati tenziju, treba zadržati naboj kao do sada, no bit ćemo slobodniji. Rješili smo probleme ali ne sve. Igrači su se dobro nosili s pritiskom, to je pokazao niz neporaženosti, a to znači da su napredovali. Ne bih volio da sada baziramo priču na rasterećenosti. Pritisak uvijek postoji, bit će im lakše ali mi nismo matematički spašeni. Igrači moraju izvući motivaciju i iz jesenskih 1:5 – podsjetio je trener na bolan jesenski poraz na Kantridi od Osijeka.

Tada je na vjetrometini bio vratar Robert Lisjak koji je pet puta morao u mrežu po loptu.

– Bila je to najlošija utakmica na Kantridi, stoga imamo mi puno toga za reći u Osijeku. Sjetimo se tu i tamo tog bolnog poraza, nije baš da želimo pričati o tome ali pokušavamo se dodatno napaliti, a i tablica nam nije dala da se opuštamo. Moramo ići do kraja prvenstva kompaktno i dat ćemo svoj maksimum kako bi Osijek napustili neporaženi. Svaka utakmica do kraja nam je kvalifikacijska, nama kojima ističe ugovor, i dobro je i za nas i za klub da budemo što više na tablici – poručio je Lisjak uoči Osijeka.

Osvrnuo se i trener na situaciju u momčadi uoči posljednja četiri kola.

– Igrači već zadnja tri, četiri tjedna rade puno bolje na treningu, radilo se s puno zadovoljstva, no treba biti oprezan da ne bude previše opuštanja. Moramo biti dobri do kraja prvenstva da navijačima pružimo zadovoljstvo, a i sebi. Što se tiče ekipe i igrača kojima ističu ugovori, moramo biti jači od toga, pokušat ću raditi s njima na motivaciji, da se svi vide u Rijeci do kraja prvenstva – rekao je Scoria i zatim se osvrnuo na samoga sebe i medijske špekulacije o odlasku.

– Što se tiče medijskih špekulacija i mom odlasku u NK Zagreb, moram reći da to povezivanje nije istinito i nije korektno prema treneru koji tamo radi. Istina je samo da sam odbio ponudu jednoga kluba ali to nije NK Zagreb. Takve špekulacije škode nekome – zaključio je Scoria.

Kalendar događanja

Skip to content