U dvorištu Benčića, Dječjoj kući, Palači šećera i Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, do 19. prosinca traje manifestacija Zimska priča iz Benčića koja malima i velikima nudi razne aktivnosti, a u dvorište se smjestila i ugostiteljska ponuda.

U popodnevnom programu u Dječjoj kući održana je igra za djecu „Kids escape room – Tragovima orašara“, radionica „Šašave GIF čestitke“ i radionica „Kaleidoskop: Zaviri u čaroliju“. Oni dobri željne priče sudjelovali su u čitaonici „Findusov Božić“.

Ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović u Palači šećera je održao predavanje „Riječka kompanija šećera“ u sklopu kojeg su posjetitelji i obišli postav muzeja. U prostoru Palače održana je i likovna radionica „Zvjezdana noć“, a valja istaknuti i kako se u prizemlju Palače za svo vrijeme trajanja Zimske priče iz Benčića održava i sajam „Riječka Moostra“ posvećen primijenjenoj umjetnosti i na kojem se mogu kupiti različite rukotvorine poput nakita, tekstila, fotografija te kiparskih i slikarskih radova.

Također, za svo vrijeme trajanja ove manifestacije, posjetitelji u Palači šećera mogu razgledati i izložbe „Nepoznati Klimt: ljubav, smrt i ekstaza“ i „750 godina ljekarništva na tlu Hrvatske“. U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti može se pogledati izložba Sanje Iveković „Make up – make down“ te instalacija „Platformer, ping pong u gradu“.

Program je završio nastupom KUD-a Zametski koren u dvorištu Benčića.

Organizatori Zimske priče iz Benčića su Odjel za kulturu Grada Rijeke, Art-kino, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Muzej grada Rijeke i brojni drugi partneri.