Rijeka je dobila prvi internet radio zajednice, odnosno “community radio” nastao iz želje i potrebe za praćenjem nezavisne kulturne scene i raznih kulturnih aktera u Rijeci, promocijom najrazličitijih glazbenih žanrova, te ljubavi prema gramofonskim pločama.

Iako već neko vrijeme djeluje online, 30. srpnja ove godine održano je i službeno ‘otvorenje’, odnosno emitiranje putem Interneta. Program radija svečano su otvorili BOŽO DEVČIĆ / POPPY / EURIPID / STIKK / FRISHKY, a kako je sve skupa zvučalo mogli ste se osobno uvjeriti putem audio i video prijenosa uživo s Facebook stranica radija, izravno iz studija uz nekoliko selektora i glazbenih urednika.

Radio Roža je program Udruge Ri Rock koji se provodi u sklopu projekta “Žiroskop – civilno javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci”, a nalazi se u prostoru Palacha. Nositelj projekta “Žiroskop” je Udruga Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Udruga Filmaktiv, Udruga Ri Rock i Udruga Prostor plus. Svrha projekta je razvoj i osnaživanje civilno-javnog partnerstava u upravljanju prostorima Filodrammatice i Omladinskog kulturnog centra Palach.

Projekt ukupne vrijednosti 2.416.102,66 kuna financira Europska unija s 2.053.687,26 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda, i sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u iznosu od 362.415,40 kuna.

Radio Rožu možete slušati 0-24h na web stranici radio-roza.org ili preuzimanjem m3u datoteke (na gumbu u navigaciji) koje možete otvoriti u svom audio playeru kao što su WinAmp ili Windows Media Player.

Ekipu s Radija Rože upoznajte u našoj videoreportaži!