Radio Roža ovu je subotu, 25. travnja 2020., proširio svoj program s novom glazbenom emisijom naziva Mrtvi kanal, koja će se emitirati svaku subotu od 20,00h do 22,00h.

Riječ je o emisiji posvećenoj metal glazbi, čija je primarna ideja promicanje hrvatske metal scene, uz pregršt zabave, dobre glazbe i novosti iz Hrvatske i svijeta.

Facebook grupa Metalci Rijeka

Ovdje je riječ o interaktivnoj emisiji u kojoj voditelji prilikom rada u eteru istodobno komuniciraju s metal fanovima kroz Facebook grupu – Metalci Rijeka, čiji članovi mogu predlagati glazbu koju bi željeli slušati, odgovaraju na glazbena pitanja, te aktivno sudjeluju u emisiji kroz sugestije i komentare, a najzanimljivije izjave čitaju se u eteru. Upravo su članovi Facebook grupe izabrali i ime emisije putem online ankete.

Emisija Mrtvi kanal

Cilj Radio Rože, pa tako i Mrtvog kanala, je da postane mjesto gdje će se mladi i nezavisni izvođači, umjetnici, kulturnjaci, novinari i kreativci moći izraziti, te je ujedno mjesto okupljanja glazbenih obožavatelja alternativne scene.

Emisija se snima u Omladinskom Kulturnom Centru Palach, a ekipu Mrtvog kanala čine: Mateo Rožić, Stefan Drmač, Vinko Golembiowski, Martina Blečić i Ivana Prica.

Emisija otvorena za fanove

U prvom izdanju emisije fanove žestoke glazbe zabavljali su Mateo i Stefan, dok su iduće subote u eteru Martina i Ivana.

Emisija "Mrtvi kanal"

Fanove žestoke glazbe zabavljali su Mateo i Stefan

Mrtvi kanal je emisija otvorena za fanove, pa ukoliko imate bend, ideju ili zanimljivu metal priču, možete se javiti putem e-maila: radiorozari@gmail.com i postati gost ili čak član stalne postave emisije.

Također, traže se dvije osobe mlađe od osamnaest godina, koje su obožavatelji žestokog zvuka, a zainteresirane su za vođenje emisije te puštanje metal glazbe. Prijašnje novinarsko iskustvo nije uvjet.

Za više informacija o Radio Roži i Mrtvom kanalu, posjetite stranicu www.radio-roza.org te se priključite Facebook grupi Metalci Rijeka. Usput možete pogledati i naš video o ovom riječkom internet radiju.

Kalendar događanja

Otvorenje instalacije
 • 03.07.
 • (18:00)

Otvorenje umjetničke instalacije “Potezi i Rezovi” Sofie Thorsen u Brseču

Kamena umjetnička skulptura koja postaje mjesto okupljanja i druženja u malom parku pored boćarskog igrališta u Brseču....

Detaljnije

Predstava
 • 02.07.
 • (18:00)

Malo papirnato kazalište iliti kamišibaj u Gradskoj knjižnici Rijeka

Kamišibaj je jako lijepa i kreativna kazališna forma, a da je tako pokazat će nam "Kozlići"....

Detaljnije

Predstava
 • 02.07.
 • (21:00)

Port of Dance: „FLY!“ Markéte Stránske

"FLY!" je plesni solo Markéte Stránske koji govori o fizičkom životnom iskustvu s jednom nogom, jednom protetskom nogom i dvije štake...

Detaljnije

Predstava
 • 03.07. – 04.07.
 • (21:00)

“Kralj Edip” – klasik za nove generacije

Jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe, Luciano Delprato, ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature te ovaj lektirni naslov mladoj publici....

Detaljnije

Obilazak
 • 04.07.
 • (10:00)

„Neboderi: Grad među oblacima“

Dođite poslušati priču o riječkim neboderima, saznajte kako aktivirati svoj krov uz savjete Sekcije, a na kraju ponesite uspomenu u obliku fotografije ili crteža sa radionice skiciranja gradskih vizura....

Detaljnije

Festival
 • 04.07. – 05.07.
 • (09:00)

Kantrida FKK 2020: Svečano otvorenje uz ponoćnu “Operu Navale”

Raznolikim programom na plaži Ploče, čiji će vrhunac biti ponoćna premijera “Opere Navale” Zorana Majstorovića, svečano će se otvoriti manifestacija Kantrida FKK 2020 ...

Detaljnije

Skip to content