Radio Roža ovu je subotu, 25. travnja 2020., proširio svoj program s novom glazbenom emisijom naziva Mrtvi kanal, koja će se emitirati svaku subotu od 20,00h do 22,00h.

Riječ je o emisiji posvećenoj metal glazbi, čija je primarna ideja promicanje hrvatske metal scene, uz pregršt zabave, dobre glazbe i novosti iz Hrvatske i svijeta.

Facebook grupa Metalci Rijeka

Ovdje je riječ o interaktivnoj emisiji u kojoj voditelji prilikom rada u eteru istodobno komuniciraju s metal fanovima kroz Facebook grupu – Metalci Rijeka, čiji članovi mogu predlagati glazbu koju bi željeli slušati, odgovaraju na glazbena pitanja, te aktivno sudjeluju u emisiji kroz sugestije i komentare, a najzanimljivije izjave čitaju se u eteru. Upravo su članovi Facebook grupe izabrali i ime emisije putem online ankete.

Emisija Mrtvi kanal

Cilj Radio Rože, pa tako i Mrtvog kanala, je da postane mjesto gdje će se mladi i nezavisni izvođači, umjetnici, kulturnjaci, novinari i kreativci moći izraziti, te je ujedno mjesto okupljanja glazbenih obožavatelja alternativne scene.

Emisija se snima u Omladinskom Kulturnom Centru Palach, a ekipu Mrtvog kanala čine: Mateo Rožić, Stefan Drmač, Vinko Golembiowski, Martina Blečić i Ivana Prica.

Emisija otvorena za fanove

U prvom izdanju emisije fanove žestoke glazbe zabavljali su Mateo i Stefan, dok su iduće subote u eteru Martina i Ivana.

Emisija "Mrtvi kanal"

Fanove žestoke glazbe zabavljali su Mateo i Stefan

Mrtvi kanal je emisija otvorena za fanove, pa ukoliko imate bend, ideju ili zanimljivu metal priču, možete se javiti putem e-maila: radiorozari@gmail.com i postati gost ili čak član stalne postave emisije.

Također, traže se dvije osobe mlađe od osamnaest godina, koje su obožavatelji žestokog zvuka, a zainteresirane su za vođenje emisije te puštanje metal glazbe. Prijašnje novinarsko iskustvo nije uvjet.

Za više informacija o Radio Roži i Mrtvom kanalu, posjetite stranicu www.radio-roza.org te se priključite Facebook grupi Metalci Rijeka. Usput možete pogledati i naš video o ovom riječkom internet radiju.

Kalendar događanja

Izložba
 • 09.04. – 27.04.
 • (19:00)

Izložba “Budi susjed!” i Urbani separe u Galeriji Kortil

Izložba pokazuje što se dogodi Rijeci kada se spoji deset tisuća susjeda, posjetitelja, stručnjaka, volontera, institucija, partnera, turista i mjesnih odbora...

Detaljnije

Radionica
 • 20.04.
 • (12:00)

Geštalt psihološka radionica

Geštalt psihološka radionica o gaslightingu na kojoj će psihologinja Mia Rukavina nastojati stvoriti prostor za holistički pristup temi s fokusom na osnaživanje žena...

Detaljnije

Izložba
 • 19.04. – 20.04.
 • (12:00)

Izložba na Sajmu 3N: Napusti normalne naprave

Zagrebačka Radiona te slovenski kolektivi Cirkulacija2 i BridA sudjeluju u izlagačkom dijelu Sajma 3N: Napusti normalne naprave u dvorani Filodrammatice...

Detaljnije

Druženje
 • 23.04.
 • (18:30)

Upoznaj umjetnika u MMSU-u: Vlad Nancă

Rumunjski umjetnik Vlad Nancă, koji je trenutno u Rijeci na umjetničkoj rezidenciji Kamov, predstavit će nam svoju dvadesetogodišnju karijeru...

Detaljnije

Predavanje
 • 25.04.
 • (13:00)

Predavanje „EU projekti – moj izbor za karijeru!“ na Filozofskom fakultetu

Predavanje će održati Srđan Kerčević iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije....

Detaljnije

Književni susret
 • 26.04.
 • (18:00)

Impulse festival: Promocija “Antologije hrvatske i srpske slem poezije” u GKR-u

Jedinstveni kulturni poduhvat koji na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dviju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju ...

Detaljnije