Zahvaljujući jednakom broju glasova, Nagradu publike „Zlata Nikolić“ za najbolju predstavu Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2021./2022. podijelile su dvije predstave: „Na Tri kralja ili kako hoćete“ Williama Shakespearea u adaptaciji i dramaturgiji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković te „I Cyrano i djevojčica“ Edmonda Rostanda u režiji i adaptaciji Guillerma Balda. Najbolja predstava u programu Talijanske drame prema odluci publike je mjuzikl „Baciami, Cate“ / „Poljubi me, Kato“ Belle i Samuela Spewacka te Colea Portera u režiji i koreografiji Tihane Strmečki ovjenčan Nagradom publike „Giulio Marini“.

Obznanjeno je to na večerašnjoj dodjeli nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u dramskom programu „Zajca“ prošle kazališne sezone, a nakon uspješne izvedbe obnovljene predstave „Decameron.hr“ čija je nova verzija oduševila publiku i tako na najbolji način otvorila novu kazališnu sezonu.

Tijekom svečanosti dodjele kroz koju je vodila glumica Jelena Lopatić uručene su i nagrade za najbolja glumačka ostvarenja.

Najbolja glumačka ostvarenja

Za najbolje uloge u ansamblu Hrvatske drame nagrađeni su Tanja Smoje, dobitnica Nagrade publike „Andreja Blagojević“ za ulogu Olivije  u predstavi „Na Tri kralja ili kako hoćete“ te Mario Jovev kojemu je za uloge Pavla Guneka u predstavi “Kad je stao svijet” i ulogu Guya Montaga u predstavi “Fahrenheit 451” pripala Nagrada publike „Galiano Pahor“.

Za najbolje uloge u predstavama Talijanske drame nagrađen je tandem iz mjuzikla „Baciami, Cate“: Leonori Surian Popov je za ulogu Lilli Vanessi / Cate pripala Nagrada publike „Gianna Depoli“, a Mirku Soldanu za ulogu Bruna Cambierija / Petruccia u istom mjuziklu Nagrada publike „Raniero Brumini“.

Nagrada publike „Enrico Caruso“ za najboljeg ostujućeg umjetnika otišla je u ruke Stefana Suriana koju mu je priskbila uloga u predstavi „LockClown“ u produkciji Talijanske drame.

(Foto: Dražen Šokčević)

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije