Večer je započela nastupom electro-dua The Siids, koji su nastup otvorili pjesmom ‘Wake’, da bi nastavili ljubavnim hitom ‘Lovers’ te sjajnom ‘Moments of Laughing’. Svoj hvaljeni prvijenac “Brutalist” predstavili su i pjesmama ‘Giving Myself To You’, ‘Freedom’ i ‘Meaniingless / Weightless’.

Pozornicu su potom prepustili splitskim gostima Alejuandru Buendiji (alter ego Saše Antića) i Sinovma koji su riječkoj publici otkrili vrijedno “Škrinjino” blago”. Nastup su započeli uvodnom pjesmom albuma ‘Dešperado’, slijedile su ‘Amerika’ i singl ‘Dijagnoza’. Nastavili su s ‘Crkvom’, ‘d.o.o.’, a onda im se na pozornici pridružio Ivan Jurić Yuri u izvedbi splitke himne divljoj gradnji ‘Ziđan’.

Do nastupa legendarne heavy-metal grupe Živo blato dvorana je skoro bila potpuno puna što je potvrdilo ga general Vasilij Mitu i njegov bend i u Rijeci imaju veliki broj poklonika. Od početka do kraja nastupa publika je s njima uglas pjevala pjesme ‘Estrada’, ‘Ubij se’, ‘Kurva’, ‘Kasap iz Đakova’… Uz ‘Objede’ i ovacije publike Živo blato je u velikom stilu završilo svoj nastup i dovelo atmosferu do usijanja.

Potpuna euforija nastupila je dolaskom domaćina i pokretača festivala – Leta 3. Nastup su započeli ‘Dramom’ i nastavili nizati hitove ‘Ero’, ‘Vjeran pas’, ‘999’, ‘Omađijaj me’, ‘Izađi mala’, ‘Tazi, tazi’, a na sceni su im se pridružili i posebni gosti. Prvo Ivanka Mazurkijević u zajedničkoj izvedbi ‘Tvoje su priče Eiffelov toranj’, a potom i Siniša Vuco uz ‘Goluba Vasu’ i ‘Izgubljene’. Idući gosti bili su Saša Antić, koji je u ime cijelog TBF-a odrepao ‘Glavanovo / Malo san maka’, i Marina Perazić koja je izvela ‘Riječke pičke’.

Za kraj, Let 3 je sa Združenim zborom Prve riječke hrvatske gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića izveo ‘Profesora Jakova’, pjesmu koja je u zborskoj izvedbi objavljena na “pjesmaRIci”, albumu s 13 pjesama iz povijesti riječke popularne glazbe koje izvode školska djeca iz Rijeke i okolice, uz producenta Darka Terlevića (The Siids). Prvi put uživo sa svojim glazbenim idolima, ovi su gimnazijalci publici priuštili veliko finale prvog riječkog Antivalentinova.

Kako je riječka publika nakon dugo vremna dočekala prvi veliki rokerski koncert, donosimo u našem videu.