Povodom prvog dana škole, u riječkim se osnovnim školama dočekuju prvašići koji će danas po prvi puta zasjesti u školske klupe, a jednu od njih, OŠ Nikola Tesla, posjetio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Najmlađi osnovnoškolci i njihovi roditelji dočekani su uz prigodnu glazbeno-scensku priredbu koju su izveli učenici starijih razreda, a uz gradonačelnika, priredbi su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Andrej
Poropat, pročelnica gradskog Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj, zamjenik župana PGŽ Petar Mamula kojih je dočekala ravnateljica škole Tatjana Bandera-Mrakovčić.

Povodom prvog dana škole, u riječkim se osnovnim školama dočekuju prvašići koji će danas po prvi puta zasjesti u školske klupe, a jednu od njih, OŠ Nikola Tesla, posjetio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.Gradonačelnik Obersnel učenicima je poželio lako usvajanje novih znanja i vještina te godinu ispunjenu ljubavlju, smijehom i veseljem. „Upravo počinje jedno od najvažnijih razdoblja u vašem životu, zbog toga je
potrebno da jedni prema drugima budete dobri, pristojni, vrijedni, nasmijani i uvijek spremni na uzajamna pomaganja“, rekao je Obersnel.

OŠ Nikola Tesla jedna je od 74 škole u Hrvatskoj koje kreću s radom po novom eksperimentalnom odgojno-obrazovnom programu naziva „Škola za život“, a ovom je prilikom školu posjetila i Branka Ramljak, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, koja je kazala kako je potrebno da i učitelji i djeca u krenu motivirani i s punim entuzijazmom i optimizmom.

Povodom prvog dana škole, u riječkim se osnovnim školama dočekuju prvašići koji će danas po prvi puta zasjesti u školske klupe, a jednu od njih, OŠ Nikola Tesla, posjetio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.„Vi imate čast biti ti koji će prvi učiti po novom programu, usmjerenom na novi način učenja uz puno igre, na razmišljanje, propitkivanje, uvažavanje i prihvaćanje drugih“, kazala je Ramljak prvašićima, navodeći kako će u njegovoj implementaciji zasigurno biti grešaka, koje treba pratiti, evaluirati i popraviti, te naposljetku primijeniti kao standard u cijelom nacionalnom školstvu.

U sklopu svečanosti, uspostavljen je video-poziv s još četiri osnovne škole koje započinju s provedbom programa „Škole za život“, a učenike, učitelje i ostale uzvanike pozdravila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Školsku godinu 2018./2019 pohađat će oko pola milijuna učenica i učenika osnovnih i srednjih škola kojih će podučavati oko pedeset tisuća učiteljica i učitelja, a eksperimentalni program „Škola za život“ obuhvatit će oko osam i pol tisuća učenika u sedamdeset i četiri škole u Hrvatskoj.