U zanimljivom ogledu na Rujevici Hajduk je stigao do tri boda. Igrala se duboka sudačka nadoknada kada je nakon kornera Hajduka, posljednje akcije na utakmici, Mlakar poentirao glavom – 2:3.

Rijeka više nije imala vremena vratiti se u igru. U 79. minuti sve je izgledalo drugačije. Simić je neoprezno napravio prekršaj nad Pavičićem i nakon provjere VAR-a sudac Pejin pokazao je na bijelu točku. Murić je bio siguran – 2:1.

Činilo se da će to biti trenutak koji će prelomiti utakmicu, ali nekoliko minuta kasnije aktivirao se VAR nakon što je lopta pogodila Prineca u ruku. Livaja je bio siguran s bijele točke – 2:2.

Rijeka je imala posjed i pokušavala je pronaći put do gola Hajduka, gosti su se organizirano branili u prvom dijelu i tražili prolaz do gola Rijeke kroz kontre.

U prvom dijelu treba izdovojiti pokušaj Pavičića (3′), te udarac Lovrencsics (11′) glavom nakon ubačaja Livaje.

U 15. minuti sjajna akcija Rijeke. Bijeli su prvo sjajno izigrali obranu Hajduka. Tomečak je ubacio, Čerin pucao glavom sa pet metara, ali Kalinić je “izvukao” loptu!

Rijeka je i u nastavku pritiskala, ali obrana Hajduka odolijevala je svim napadima.

U 43. minuti Elez je dugom lopotom pronašao Livaju, mreža se zatresla, ali gol je poništen zbog zaleđa. Ipak, u 45. minuti Livaja se ponovo našao u odličnoj situaciji u kaznenom prostoru Rijeke i poentirao udarcem pod gredu – 0:1.

Rijeka je krenula po gol u drugom dijelu, nakon opasnog udarca Vučkića (48′) i obrane Kalinića, gol je stigao u 54. minuti.

Vučkić je ubacio, a Drmić sjajno poentirao glavom – 2:1.

U nastavku valja istknuti priliku Livaje (58′), te udarac Vukčevića (70′) i pokušaj glavom Krešića (72′) kojega je zaustavio Kalinić.

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Film
 • 06.07.
 • (21:00)

Dokumentarni filmovi u Društvenom centru Drenova

U sklopu manifestacije Ljeto na Drenovi u srijedu 6. srpnja u 21 sat u dvorištu Društvenog centra Drenova na adresi Drenovski put 138a, u suradnji s LFF-om možete pogledati dva kratkometražna dokumentarna filma....

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije