U zanimljivom ogledu na Rujevici Hajduk je stigao do tri boda. Igrala se duboka sudačka nadoknada kada je nakon kornera Hajduka, posljednje akcije na utakmici, Mlakar poentirao glavom – 2:3.

Rijeka više nije imala vremena vratiti se u igru. U 79. minuti sve je izgledalo drugačije. Simić je neoprezno napravio prekršaj nad Pavičićem i nakon provjere VAR-a sudac Pejin pokazao je na bijelu točku. Murić je bio siguran – 2:1.

Činilo se da će to biti trenutak koji će prelomiti utakmicu, ali nekoliko minuta kasnije aktivirao se VAR nakon što je lopta pogodila Prineca u ruku. Livaja je bio siguran s bijele točke – 2:2.

Rijeka je imala posjed i pokušavala je pronaći put do gola Hajduka, gosti su se organizirano branili u prvom dijelu i tražili prolaz do gola Rijeke kroz kontre.

U prvom dijelu treba izdovojiti pokušaj Pavičića (3′), te udarac Lovrencsics (11′) glavom nakon ubačaja Livaje.

U 15. minuti sjajna akcija Rijeke. Bijeli su prvo sjajno izigrali obranu Hajduka. Tomečak je ubacio, Čerin pucao glavom sa pet metara, ali Kalinić je “izvukao” loptu!

Rijeka je i u nastavku pritiskala, ali obrana Hajduka odolijevala je svim napadima.

U 43. minuti Elez je dugom lopotom pronašao Livaju, mreža se zatresla, ali gol je poništen zbog zaleđa. Ipak, u 45. minuti Livaja se ponovo našao u odličnoj situaciji u kaznenom prostoru Rijeke i poentirao udarcem pod gredu – 0:1.

Rijeka je krenula po gol u drugom dijelu, nakon opasnog udarca Vučkića (48′) i obrane Kalinića, gol je stigao u 54. minuti.

Vučkić je ubacio, a Drmić sjajno poentirao glavom – 2:1.

U nastavku valja istknuti priliku Livaje (58′), te udarac Vukčevića (70′) i pokušaj glavom Krešića (72′) kojega je zaustavio Kalinić.