O romanu:
Miočićev roman priča je o razvoju jednog ludila, osobnog ludila kao posljedice onog kolektivnog, društvenog; uopće poretka stvari u svijetu koje surfa na nasilju i od njega potječe. Nije to nasilje ovdje nužno fizičko, već je ono u većoj mjeri pasivno-agresivno, misaono – time još opasnije. Ako bismo ga htjeli čitati doslovno, mogli bismo ovaj roman shvatiti i kao upozorenje: želiš li ostati zdrave pameti, ne propituj ono izvan sebe samog, bilo da je konstruktor Bog, državnik, ratnik, vizionar… Međutim, kada bi život nudio jednostrane poruke i upute o tome kako glatko doživjeti starost, postojanje i dana nam kognicija bili bi promašeni. To nam Miočić i tvrdi: iako ludilo može biti
posljedica suočavanja sa svijetom, homo sapiens je promašio puni jedan krug evolucije ukoliko taj isti svijet na njega ne ostavi nikakve posljedice. S(a)vjest i odgovornost koju ona donosi, velika su preokupacija ikoničkog lika mlade generacije, protagonista romana – Maura. Jeste li mu slični? Možete li učiti iz tuđeg primjera? Želite li? Odgovore na ta pitanja ipak ćete morati naći sami između redaka. Naslovnicu romana je izradio Enver Krivac, a jezična savjetnica je Mirna Ćavar.

O autoru:
Ivan Miočić, rođen u Zadru, 18.04.1986. godine, diplomirani je knjižničar bez stalne adrese. Jedna od privremenih jedno vrijeme nosila je poštanski broj Rijeke. U slobodno vrijeme konzumira kinematografiju, književnost i glazbu, pohađa koncerte i planine te pokušava vježbati jazz gitaru. Pisanjem se bavi periodično i oduvijek, premda vjerojatno ne i zauvijek.

Program se provodi uz financijsku podršku Odjel za kulturu Grada Rijeke

O udruzi Katapult:
Udruga Katapult literarna je udruga iz Rijeke koja se od 2006. godine bavi promicanjem stvaralaštva i kulture mladih promoviranjem mladih autorica i autora te suradnje u izdavaštvu. Udruga svoje ciljeve provodi kroz objavljivanje književnih prvijenaca, kreativne radionice i seminare, pružanje logističke i edukacijske potpore u kreativnom pisanju, lekturi, grafičkom dizajnu, web dizajnu, uredništvu, grafičkoj pripremi itd. Uz Ediciju Katapult, koju Udruga kontinuirano provodi od osnutka, posebno su se istakli projekti „Razgovaraonice“, serije razgovora i književnih večeri s eminentnim piscima hrvatske literarne scene te Izdavačka akademija na kojoj su se organizirale radionice iz svih
segmenata izdavaštva, vođene nekim od najvažnijih nacionalnih stručnjaka u tim područjima. Program „Edicija Katapult“ provodi se uz financijsku podršku Zaklade „Kultura nova“ i Odjela za kulturu Grada Rijeke.