Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke u partnerstvu s Udrugom Ml iz Splita i Volonterskim centrom Osijek, započela je drugi ciklus provođenja projekta ,,Na putu prema zaposlenju – Razvoj novih znanja i vještina visokoobrazovanih nezaposlenih osoba”. Početak programa predviđen je za listopad ove godine, a polaznici će moći dobiti nova znanja iz područja pripremanja i pisanja projektnih prijedloga za fondove Europske unije, upravljanje projektima te praćenja i procjene uspješnosti provedbe projekata.

Projekt ,,Na putu prema zaposlenju – Razvoj novih znanja i vještina visokoobrazovanih nezaposlenih osoba” je usmjeren na unaprjeđenje zapošljavanja i fleksibilnosti visokoobrazovanih dugotrajno nezaposlenih osoba korištenjem mogućnosti koje pruža neprofitni sektor, organizacije civilnog društva te jedinice lokalne odnosno regionalne samouprave na području Primorsko-goranske, Osječko-baranjske i Splitsko-dalmatinske županije.

Ove će se godine u program izobrazbe moći uključiti 60 do 80 osoba, od kojih će njih 25 biti izabrano iz Primorsko-goranske županije.

Izobrazba će trajati 5 dana i biti će podijeljena u dvije cjeline. Edukacija iz upravljanja projektnim ciklusom i pisanja prijedloga projekta za fondove Europske unije trajat ce četiri (2+2) dana, dok će
projektni menadžment trajati jedan dan. Nakon završetka programa, odnosno izobrazbe, jedan dio sudionika imat će priliku odraditi praksu u trajanju od 10 dana u nekoj od neprofitnih zajednica (udruge, ustanove, lokalna i regionalna samouprava). Osim što će svaki od sudioniku na mjestu obavljanja svoje prakse moći pokazati novo naučeno znanje, bit će u prilici vidjeti kako u praksi
izgleda rad na EU projektima, te će temeljem toga moći donijeti odluku želi li se nastaviti profilirati u tom području. Praksa će se provoditi na području županije iz koje sudionik izobrazbe dolazi.

Iz udruge SMART naglašavaju kako su se odlučili za provedbu upravo ovog programa iz razloga što je potreba za znanjem iz ovog područja u velikom porastu.

Važno je naglasiti da je program za sve sudionike besplatan, svi troškovi  pokriveni su sredstvima
projekta, a mogu se prijaviti svi visokoobrazovani mladi nezaposleni ljudi koji su na Zavodu za zapošljavanje duže od godinu dana.

Prijave u program otvorene su do 20. rujna, a sve informacije kao i prijavnica nalaze se na web stranicama udruge www.smart.hr. Dodatne informacije moguće je zatražiti i na broj telefona 051/332-750 ili putem e-maila marta@smart.hr

Oznake