Proglašeni su pobjednički timovi ovogodišnjeg sveučilišnog natjecanja u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva Realizator 2020., koje se zbog epidemioloških mjera u potpunosti održalo online.

Najveća edicija ovog natjecanja do sada okupila je 109 studenata i studentica s osam obrazovnih institucija iz Zagreba i Rijeke, formiranih u čak 47 timova.

Otvorenje natjecanja započelo je u listopadu 2020. predstavljanjem poslovnih slučajeva partnera Erste Banka d.d., INA d.d., Infobip d.o.o., JGL d.d. i Savjet mladih Primorsko-goranske županije.

Natjecatelji su imali na raspolaganju mjesec dana za rad na rješenjima poslovnih izazova, te program potpore Mentorska shema organiziran u suradnji sa StartUp inkubatorom Grada Rijeke i STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci.

Proces predaje rješenja sastojao se od dvije razine – predaje video pitcha u trajanju od tri minute i pisanog rada. Ukupno je zaprimljen 31 video pitch među kojima je odabran 21 finalist. Stručni žiri ocjenjivao je sadržaj, strukturu i stil izlaganja, te kvalitetu analize problema i provedenog istraživanja; kreativnost, inovativnost i adekvatnost ideje za izloženi problem i primjenjivost rješenja. Stručni žiri činili su predstavnici poslovnih partnera, STEP RI-ja i Zaklade Sveučilišta kao organizatora natjecanja.

Pobjednički timovi 2020.

Pobjednici u rješavanju poslovnog problema Erste&Steiermärkische banke pod nazivom „Kako povećati zastupljenost Erste Club branda među mladima?“ su:

 1. mjesto osvojio je tim Rumore – Tamara Ilić i Perina Šiljeg
 2. mjesto osvojio je tim Pat i Mat – Irena Lukić i Mia Jurković
 3. mjesto osvojio je tim Zara – Ivana Jukić i Eni Marijačić

Pobjednici u rješavanju poslovnog problema INA-e “Projekt vodik: demo projekt uvođenja autobusa na vodik u Rijeci“ su:

 1. mjesto osvojio je tim Team Kreativci – Ivan Lakoseljac i Matko Kotiga
 2. mjesto osvojio je tim zabRI – Dominik Ivandić i Željko Agić
 3. mjesto osvojio je tim MARS – Stefani-Katarina Dilenardo Zamlić, Ana-Maria Čutura, Ružica Braovac i Marta Prpić

Pobjednici u rješavanju poslovnog problema Infobipa pod nazivom „Transformacija zdravstvene industrije korištenjem AI chatbota“ su:

 1. mjesto osvojio je tim N&N – Nina Milevoj i Neda Jagmić
 2. mjesto osvojio je tim zabRI – Dominik Ivandić i Željko Agić
 3. mjesto osvojio je tim Balkan Institute of Technology – Domagoj Makar i Filip Lipovac

Pobjednici u rješavanju poslovnog problema Jadranskog galenskog laboratorija pod nazivom „Marketing novog JGL Muzeja farmacije. Kako stvoriti  prepoznatljivost i privući publiku?“ su:

 1. mjesto osvojio je tim WisdomTeeth – Dora Zorići Filip Kovjanić
 2. mjesto osvojio je tim Rumore – Tamara Ilić i Perina Šiljeg
 3. mjesto osvojio je tim Pumovke – Tanja Mravlinčić i Nina Maria Laginja

Pobjednici u rješavanju poslovnog problema Koordinacije savjeta mladih Primorsko-goranske županije „Od ideje do akcije: Smanjimo nezaposlenost mladih“ su:

 1. mjesto osvojio je tim Balkan Institute of Technology – Domagoj Makar i Filip Lipovac
 2. mjesto osvojio je tim Kroasan – David Bazjak i Anamarija Peharda
 3. mjesto osvojio je tim Black Foxes – Filip Lakoseljac i Luka Paladin

Nagrade

Najbolji timovi nagrađeni su novčanim nagradama u iznosu od 3.000,00 kn za prvo, 2.000,00 kn za drugo te 1.000,00 kn za treće mjesto za svaki poslovni slučaj.

Osim novčanih nagrada, pobjedničkim timovima STEP RI osigurao je službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja, te službenu pozivnicu za COOPAthon online.

Kalendar događanja

Izložba
 • 09.04. – 27.04.
 • (19:00)

Izložba “Budi susjed!” i Urbani separe u Galeriji Kortil

Izložba pokazuje što se dogodi Rijeci kada se spoji deset tisuća susjeda, posjetitelja, stručnjaka, volontera, institucija, partnera, turista i mjesnih odbora...

Detaljnije

Radionica
 • 20.04.
 • (12:00)

Geštalt psihološka radionica

Geštalt psihološka radionica o gaslightingu na kojoj će psihologinja Mia Rukavina nastojati stvoriti prostor za holistički pristup temi s fokusom na osnaživanje žena...

Detaljnije

Izložba
 • 19.04. – 20.04.
 • (12:00)

Izložba na Sajmu 3N: Napusti normalne naprave

Zagrebačka Radiona te slovenski kolektivi Cirkulacija2 i BridA sudjeluju u izlagačkom dijelu Sajma 3N: Napusti normalne naprave u dvorani Filodrammatice...

Detaljnije

Druženje
 • 23.04.
 • (18:30)

Upoznaj umjetnika u MMSU-u: Vlad Nancă

Rumunjski umjetnik Vlad Nancă, koji je trenutno u Rijeci na umjetničkoj rezidenciji Kamov, predstavit će nam svoju dvadesetogodišnju karijeru...

Detaljnije

Predavanje
 • 25.04.
 • (13:00)

Predavanje „EU projekti – moj izbor za karijeru!“ na Filozofskom fakultetu

Predavanje će održati Srđan Kerčević iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije....

Detaljnije

Književni susret
 • 26.04.
 • (18:00)

Impulse festival: Promocija “Antologije hrvatske i srpske slem poezije” u GKR-u

Jedinstveni kulturni poduhvat koji na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dviju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju ...

Detaljnije