U šestomjesečnom razdoblju trajanja projekta, studenti Fakulteta prijavili su čak 50 poduzetničkih ideja koje su kroz više od 10 radionica, poduzetnički panel te individualne konzultacije razradili do najsitnijih detalja. U drugu fazu programa prošlo je 11 ideja a u finalnoj fazi našlo ih se 7 najboljih.

Najbolje tri poduzetničke ideje predstavljene u sklopu Studentskog poduzetničkog inkubatora Porin nagrađene su novčanim nagradama, besplatnim tečajevima cjeloživotnog učenja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, radionicama organizaciji RRA Porin, besplatnim konzultacijama za pisanje poslovnih planova i individualnim mentoriranjem.

Nina Višković

Prvu nagradu osvojila je Nina Višković, studentica 1. godine diplomskog studija poduzetništva

Prvu nagradu osvojila je Nina Višković, studentica 1. godine diplomskog studija poduzetništva, za projekt “Tracheraj i ostalo…”, druga nagrada pripala je Stelli Hrvatin sa 3. godine preddiplomskog studija menadžmenta za projekt “Linkster”, a treća Josipi Antić, studentici 2. godine preddiplomskog studija „Međunarodno poslovanje“ za projekt „Somnium“.

Studenti razvili konkretan i kvalitetan poslovni plan

Studentski poduzetnički inkubator, prva je suradnja ove vrste koju je Riječka razvojna agencija Porin ostvarila s nekim od fakulteta na našem području.

„Vrlo smo zadovoljni zbog velikog interesa studenata na svim razinama studija što je naravno i rezultiralo s 50 prijava u prvoj fazi Projekta. Studenti su od svoje početne ideje razvili konkretan i kvalitetan poslovni plan s kojim mogu ići na samozapošljavanje, inkubator ili predstaviti ga potencijalnim investitorima. Stručne kompetencije koje su stekli bit će od velike koristi i onim studentima koji se odluče potražiti posao, budući da su kroz intenzivni programu prošli sve faze; oblikovanja ideje, marketing, financije, poslovni plan, komunikacijske i prezentacijske vještine. Iznimno je bitno da Ekonomski fakultet u Rijeci podržava poduzetničke inicijative, a ovo je samo jedan od načina na koji se to radi u RRA Porin, koja je od 1996. godine poduzetnička potporna institucija Gradu Rijeci. Suradnja je ispunila sva naša očekivanja i smatramo da ćemo zasigurno omogućiti i sljedećim generacijama studenata isti program kako bi kontinuirano radili na poduzetničkim vještinama studenta“, kazao je direktor RRA Porin Dario Zorić.

Stella Hrvatin

Druga nagrada pripala je Stelli Hrvatin sa 3. godine preddiplomskog studija menadžmenta

Inkubator kao uspješan projekt usmjeren ka razvijanju poduzetničkih kompetencija studenata

Studentski poduzetnički inkubator Torpedo predstavlja nastavak niza uspješnih inicijativa i projekata Ekonomskog fakulteta u Rijeci koji su usmjereni ka razvijanju poduzetničkih kompetencija studenata.

„U skladu s vizijom i misijom, Fakultet poduzima veliki broj aktivnosti kojima se želi omogućiti studentima učinkovita prilagodba za funkcioniranje u dinamičnom međunarodnom poslovnom okruženju. Ekonomski fakultet u Rijeci prepoznaje potencijal kod svojih studenata i zalaže se za rani razvoj poduzetničkih karijera. Ponosan sam jer su predstavljene izvrsne ideje, a finaliste Inkubatora dijelile su nijanse od glavnih nagrada“, kazao je Marko Tomljanović, prodekan za suradnju s gospodarstvom i razvoj karijera voditelj projekta CEZAR.

Treća nagrada pripala je Josipi Antić, studentici 2. godine preddiplomskog studija „Međunarodno poslovanje“

Inkubator Torpedo organiziran je u sklopu EU projekta „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR”.

Kalendar događanja

Izložba
 • 28.11. – 15.12.
 • (19:00)

“Posve prirodno” Sanje Ipšić Randić i Melite Sorole Staničić u Galeriji Kortil

Izložba radova dvije riječke autorice rezultat je Nagrade galerije Kortil na 75. godišnjoj izložbi članova HDLU-a Rijeka...

Detaljnije

Promocija
 • 30.11.
 • (18:30)

Predstavljanje knjige “Kvarnerski otoci pješice i biciklom” Lare Černicki i Staše Forenbahera

Lara Černicki i Staša Forenbaher predstavljaju svoju novu knjigu namijenjenu hodačima i biciklistima rekreativcima...

Detaljnije

Razgovor
 • 30.11.
 • (18:00)

Razgovor kustosom Markusom Waitschacherom u MMSU-u Rijeka

Razgovor s Markusom Waitschacherom, umjetničkim medijatorom, kustosom i kulturnim antropologom te gostom rezidencije Kamov...

Detaljnije

Festival
 • 02.12.
 • (11:00)

20. i-Fest u HKD-u na Sušaku

Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom koji se održava u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad...

Detaljnije

Izložba
 • 01.12. – 07.12.
 • (12:00)

Izložba fotografija osoba s invaliditetom “Želim raditi!”

Izložba Društva za istraživanje i potporu u sklopu kampanje senzibiliziranja poslodavaca i drugih dionika na mogućnost rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom...

Detaljnije

Okrugli stol
 • 08.12.
 • (13:00)

Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih

Europe Direct Rijeka, u suradnji sa Savjetom mladih Grada Rijeke, organizira okrugli stol pod nazivom Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih...

Detaljnije